Sajttal töltött spenótlepény
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
18g tojás23 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
20g sajt70 kcal
-
71 kcal
Összesen
410
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
55g tojás69 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
150g spenót25 kcal
-
60g sajt211 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Összesen
1231
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
7.4g tojás9 kcal
-
20.3g finomliszt74 kcal
-
40.6g tej23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
20.3g spenót3 kcal
-
8.1g sajt29 kcal
-
3.2g napraforgó olaj29 kcal
Összesen
167
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 756.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 296 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 258 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 175 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2031 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4481 micro
Összesen
410
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 47.9 g
Zsír
-
Összesen 53.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 254 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2268.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 889 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 527 mg
-
Nátrium 627 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 180.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 773 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 525 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 265 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6093 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13444 micro
Összesen
1231
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 825 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1819 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg finomliszt
-
3 dl tej
-
5 csipet só
-
4 csipet fekete bors
-
15 dkg spenót
Elkészítés
- A spenótot alaposan megmossuk, és enyhén sós, forró vízben puhára főzzük. Szűrőbe tesszük, hogy lecsepegjen, és kihűljön. A tojást szétválasztjuk.
- A sárgáját egy mély edénybe tesszük. Hozzámérjük a lisztet, sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a tejet, és elektromos habverő legalacsonyabb fokozatával csomómentesen elkeverjük. A kihűlt spenótot kézi krumplinyomóval teljesen pépesre törjük, és hozzákeverjük a palacsintatésztához. Félretesszük legalább egy órára, hogy a liszt jól bedagadjon.
- Ezután a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és az alapmasszához keverjük.
- Egy serpenyőben (lehetőleg teflon serpenyő) felhevítjük az olajat. Beleteszünk egy merőkanálnyi habos masszát, és egy evőkanál fokával kör alakúra simítjuk. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Így sütjük meg a lepénykéket, ami kb. 6 db.
- A kész lepénykéket megtöltjük reszelt sajttal, és palacsintaszerűen feltekerjük. Tűzálló tálba tesszük, meghintjük kevéske reszelt sajttal, és előmelegített sütőbe tolva addig sütjük, amíg a sajt épp, hogy csak megolvad a tetején. Melegen kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4594
- Feltöltés dátuma: 2015. július 09.
Ajánló
A lepénykéket úgy is tálalhatjuk, hogy nem tekerjük fel, csak sajtot szórunk rá. A darabszám függ a merőkanál és a serpenyő nagyságától. Tejföllel elkevert darált sonkával is tölthetjük!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Régi családi recept, amit nagyi gyakran készített. Mivel nálunk a család apraja-nagyja spenót rajongó, én is sokszor tálalom fel. Mindenki szereti ezt a pihe-puha, habkönnyű spenótos ételt.