Sajttal töltött kiflik
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
117g rétesliszt425 kcal
-
8g élesztő9 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
1g só0 kcal
-
29g tejföl58 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
83g tej47 kcal
A töltelékhez
Összesen
979
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 53.3 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1595.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 380 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 338 mg
-
Nátrium 778 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 75.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 452 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 445 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
979
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157.6 g
Zsír
-
Összesen 320.1 g
-
Telített zsírsav 187 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1247 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9574.1 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 309 mg
-
Kálcium 2277 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 256 mg
-
Foszfor 2029 mg
-
Nátrium 4667 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 573.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 450.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2712 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 674 micro
-
Kolin: 485 mg
-
Retinol - A vitamin: 2670 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 497 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 620 micro
Összesen
5863
kcal
- 10% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 480.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
293
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Elsőnek kevés meleg tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
- Egy nagyobb tálba kimérjük a hozzávalókat.
- Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a tej fokozatos hozzáadásával szép sima tésztát készítünk, és kelesztjük.
- A 20 dkg vajat a sajttal összekeverjük.
- A megkelesztett tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, cikkekre vágjuk, és mindegyik közepébe sajtos vajat simítunk, majd a szélesebb felétől felcsavarjuk, megkenjük tojással, és megszórjuk tengeri sóval.
- Duplájára kelesztjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 186
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 16451
- Feltöltés dátuma: 2013. január 10.
Ajánló
Egy kicsit ugyan kisül a vaj, de ha benne hagyjuk kihűlni, akkor a kifli magába szívja. Finom ropogósra sül az alja. Egy részből legalább 16 kifli van.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
helena26
458 recept
Az ünnepek alatt elég sok húst ettünk, és ezután nagyon jól esett ma ez a sajttal töltött kifli. Egy kiadósabb leves után nagyon is megfelelt második ételnek.