r
Nosalty Logó

Sajttal töltött kifli blundel tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sajttal töltött kifli blundel tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 412 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4931 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 377 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 412 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    311 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5326.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1339 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1297 mg
  • Nátrium
    2304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2074 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2035 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 4931 kcal
  • 11% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztből elveszünk 10 dkg-ot, és gépben összegyúrjuk a vajjal. Nem kell nagyon keverni, csak amíg homogén lesz. Fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük a keveréket.
  2. A maradék lisztből az instant élesztővel, tojássárgájával, sóval, cukorral és a langyos tejjel tésztát gyúrunk, míg szép sima, ruganyos, a tál falától elváló lesz, majd letakarva 40 percet pihentetjük
  3. A pihentetett, megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk. Négy égtáj irányába négy "fület" húzunk ki belőle. A tészta közepére helyezzük a vajas kockát, és mind a négy fület ráhajtjuk, majd nyújtófával óvatosan minden irányba egyenletesen nyújtjuk téglalap alakra, míg 1 cm vékony lesz. Utána képzeletbeli harmadánál egyszer jobbról, majd balról behajtjuk a tésztát. Fordítunk rajta 90 fokot, és úgy is kinyújtjuk téglalap alakúra. Ekkor képzeletbeli négy részre osztva mindkét oldalról behajtjuk a tésztát a közepéig, majd a két lapot egymásra hajtjuk. Fóliával letakarva 20 percre hűtőbe rakjuk pihenni.
  4. 20 perc eltelte után újra kinyújtjuk a tésztát, és az első hajtáshoz hasonlóan jobbról, balról hajtogatunk, majd megint 20 perc pihentetés következik.
  5. A hűtőből kivett tésztát kettévesszük, és kinyújtjuk két kör alakúra, melyeket 8-8 cikkre vágunk fel. A széles végére tesszük a tölteléket, és a tésztát feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól távol, mert nőni fognak. 25-30 percet pihentetjük, míg a sütőt előmelegítjük 200 fokra hőlégkeverésen 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Töltelék

  1. Az ementáli sajtot finomra reszeljük, és elkeverjük a mascarponéval. (Esetleg aki sósabban szereti, kevés sót adhat hozzá, de az ementáli elég sós).
  2. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a kifliket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2107
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajttal töltött kifli blundel tésztából
Évi néni 1830 recept

Ez az élesztős hajtogatott tészta azért jó, mert illik édeshez és sóshoz egyaránt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...