Sajttal töltött kifli blundel tésztából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 32% Zsír
Tészta
-
42g finomliszt152 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
21g tej12 kcal
-
8 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
13g mascarpone51 kcal
-
33 kcal
Összesen
412
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 32% Zsír
Tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
250g tej140 kcal
-
25g gyümölcscukor92 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
23 kcal
-
5g só0 kcal
Töltelék
-
150g mascarpone606 kcal
-
100g ementáli sajt393 kcal
Összesen
4931
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 32% Zsír
Tészta
-
38.3g finomliszt139 kcal
-
19.1g vaj137 kcal
-
19.1g tej11 kcal
-
1.9g gyümölcscukor7 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
0.5g instant élesztő2 kcal
-
0.4g só0 kcal
Töltelék
-
11.5g mascarpone46 kcal
-
7.7g ementáli sajt30 kcal
Összesen
377
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 443.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
412
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.7 g
Zsír
-
Összesen 311 g
-
Telített zsírsav 154 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 848 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5326.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 1339 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 1297 mg
-
Nátrium 2304 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 421.7 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 148.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2074 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 341 micro
-
Kolin: 279 mg
-
Retinol - A vitamin: 2035 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 474 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 317 micro
Összesen
4931
kcal
- 11% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 407.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
377
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
50 dkg finomliszt
-
25 dkg vaj
-
2.5 dl tej
-
2.5 dkg gyümölcscukor
-
1 db tojássárgája
-
7 g instant élesztő
-
5 g só
Töltelék
-
15 dkg mascarpone
-
10 dkg ementáli sajt
Elkészítés
Tészta
- A lisztből elveszünk 10 dkg-ot, és gépben összegyúrjuk a vajjal. Nem kell nagyon keverni, csak amíg homogén lesz. Fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük a keveréket.
- A maradék lisztből az instant élesztővel, tojássárgájával, sóval, cukorral és a langyos tejjel tésztát gyúrunk, míg szép sima, ruganyos, a tál falától elváló lesz, majd letakarva 40 percet pihentetjük
- A pihentetett, megkelt tésztát lisztezett munkafelületre borítjuk. Négy égtáj irányába négy "fület" húzunk ki belőle. A tészta közepére helyezzük a vajas kockát, és mind a négy fület ráhajtjuk, majd nyújtófával óvatosan minden irányba egyenletesen nyújtjuk téglalap alakra, míg 1 cm vékony lesz. Utána képzeletbeli harmadánál egyszer jobbról, majd balról behajtjuk a tésztát. Fordítunk rajta 90 fokot, és úgy is kinyújtjuk téglalap alakúra. Ekkor képzeletbeli négy részre osztva mindkét oldalról behajtjuk a tésztát a közepéig, majd a két lapot egymásra hajtjuk. Fóliával letakarva 20 percre hűtőbe rakjuk pihenni.
- 20 perc eltelte után újra kinyújtjuk a tésztát, és az első hajtáshoz hasonlóan jobbról, balról hajtogatunk, majd megint 20 perc pihentetés következik.
- A hűtőből kivett tésztát kettévesszük, és kinyújtjuk két kör alakúra, melyeket 8-8 cikkre vágunk fel. A széles végére tesszük a tölteléket, és a tésztát feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól távol, mert nőni fognak. 25-30 percet pihentetjük, míg a sütőt előmelegítjük 200 fokra hőlégkeverésen 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Töltelék
- Az ementáli sajtot finomra reszeljük, és elkeverjük a mascarponéval. (Esetleg aki sósabban szereti, kevés sót adhat hozzá, de az ementáli elég sós).
- Ezzel a töltelékkel töltjük meg a kifliket.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39x40
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2112
- Feltöltés dátuma: 2016. június 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Ez az élesztős hajtogatott tészta azért jó, mert illik édeshez és sóshoz egyaránt.