r
Nosalty Logó

Sajttal és feketeerdő sonkával töltött paprika bacon kabátban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szöszi konyhája
Sajttal és feketeerdő sonkával töltött paprika bacon kabátban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 791 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1582 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2339.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    630 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2596 micro
  • β-crypt
    726 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 791 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    121.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4679.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1434 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    1113 mg
  • Nátrium
    1936 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    388 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    763 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    5192 micro
  • β-crypt
    1451 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1023 micro
Összesen 1582 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    153 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat kettévágjuk, magházukat eltávolítjuk.
  2. A sajtot nagy lyukú reszelőn leszeljük, a sonkát felkockázzuk.
  3. A bacon kivételével az anyagokat összedolgozzuk, és megtöltjük a paprikákat.
  4. Bacon szalonnacsíkokkal körbetekerjük. Sütőedénybe szorosan egymás mellé tesszük.
  5. 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2264
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 03.

Ajánló

Amikor betekertük baconbe, ajánlott fogvájóval megtűzni, így nem nyílnak ki. Ezért szükséges még, hogy ne legyen köztük nagy távolság. Köretnek zöldséget, illetve zöldséges köretet ajánlok (pl.: gombás árpagyöngy).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajttal és feketeerdő sonkával töltött paprika bacon kabátban
Szöszi konyhája 14 recept

Szeretjük a zöldséges ételeket, és az ehhez hasonló "töltött paprikát" már készítettem húsos változatban. Van úgy, hogy nincs sok időm a főzésre, olyankor ez az étel tökéletes. Gyorsan előkészíthető, és nem kell rá állandó felügyelet.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...