Sajtos-újhagymás csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
749
kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2996
kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42 g
Zsír
-
Összesen 41.3 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2811.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 493 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 536 mg
-
Nátrium 1665 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 210.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 320 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 302 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 208 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 318 micro
Összesen
749
kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 167.9 g
Zsír
-
Összesen 165 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 804 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11246.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 1974 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 273 mg
-
Foszfor 2145 mg
-
Nátrium 6659 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 201.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 841.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1279 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 240 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 632 micro
-
Kolin: 452 mg
-
Retinol - A vitamin: 1207 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 831 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1273 micro
Összesen
2996
kcal
- 12% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 717.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 425 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
192
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Először feltesszük a rizst főni, az elkészül, mire a többivel is elkészülünk.
- A csirkemellet felszeleteljük, olyan közepes kockákra.
- A hagymát apróra vágjuk, és a zöldjéből is teszünk hozzá egy keveset.
- Kis olajon megpirítjuka csirkét, de tényleg pirítjuk, hogy néhol bebarnuljon. Az utolsó pár percben rátesszük a hagymát is, és együtt pirítjuk őket, illetve közben fűszerezzük a húst.
- A sajtot lereszeljük, a felét elkeverjük a tejföllel, majd egy kis lábosban a tejjel együtt feltesszük főni. Állandó keveregetés mellett felforraljuk, és éppen csak egyet rottyantunk rajta.
- A közben elkészült rizst olajozott sütőtálba simítjuk, majd rátesszük a csirkét, végül a sajtos-tejfölös-tejet is ráöntjük.
- A tetejére tesszük a maradék sajtot, illetve a kockasajtokat kis darabokban rátépkedjük. Mehet a sütőbe, úgy fél órára, vagy amíg szép piros nem lesz a teteje.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 162
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 14210
- Feltöltés dátuma: 2010. március 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nem volt kedvem boltba menni, és ezek az alapanyagok voltak itthon.