Sajtos tépkedős
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
113g finomliszt410 kcal
-
6 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
58g tej32 kcal
-
35 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
13g trappista sajt44 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g szezámmag10 kcal
Összesen
654
kcal
- 12% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
450g finomliszt1638 kcal
-
23 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
230g tej129 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
Összesen
2614
kcal
- 12% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
51.4g finomliszt187 kcal
-
0.8g instant élesztő3 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
26.3g tej15 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
6.3g tojás8 kcal
-
5.7g vaj41 kcal
-
5.7g trappista sajt20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g szezámmag5 kcal
Összesen
299
kcal
- 12% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 609.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 30.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
654
kcal
- 12% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.9 g
Zsír
-
Összesen 88.3 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 349 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2438.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 764 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 862 mg
-
Nátrium 470 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 367.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 122 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 577 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 321 micro
-
Kolin: 210 mg
-
Retinol - A vitamin: 569 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 324 micro
Összesen
2614
kcal
- 12% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
299
kcal
Hozzávalók
-
450 g finomliszt
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
1 ek cukor
-
230 ml tej
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 db tojás
-
50 g vaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Kb. fél dl langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot. Meleg helyen felfuttatjuk.
- A langyos lisztet egy méretes edénybe szitáljuk, és hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tojást, az olajat és a felfuttatott élesztőt. Elkezdjük dagasztani, miközben folytonosan adagoljuk hozzá a langyos tejet. Én ezt a műveletet kézi robotgép dagasztófejével végzem.
- Amikor a tészta elválik az edény falától, befejezzük a dagasztást. A konyharuhával letakart edényt meleg helyre tesszük, és a tésztát kb. 30- 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk, és lazán átgyúrjuk. 5 cipóra osztjuk és a cipókat egyenként 20x30 cm-es lappá nyújtjuk. De megfelel bármilyen aszimmetrikus alakzat is. Ahogy sikerül, csak a lapok valamennyire egyformák legyenek!
- Az első lap tetejét bőven megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal és sózzuk. A következő cipót ismét nyújtjuk, kenjük, szórjuk, sózzuk. Így járunk el a többi cipóval is. Az utolsó lapot már nem kell vajjal megkenni! Ezután a kezünkkel egy kicsit összesimogatjuk.
- A rétegezett tésztát csíkokra vágjuk és felkockázzuk (4x4 cm-es kockák a legoptimálisabbak). Egy kisebb tortaforma (nálam ez 18 cm átmérőjű kör) aljára sütőpapírt terítünk A karimát körbeolajozzuk, és a tésztakockákat beleszórjuk. A tetejét megkenjük az ecsetben és a tálban megmaradt pici olvasztott vajjal. Megszórjuk pár csipet reszelt sajttal és a szezámmaggal.
- Előmelegített 180 C -os sütőben 35-40 perc alatt szép ropogósra megsütjük. Ha elkészült, a torta karimát leválasztjuk. A sajtos „tortácskát” langyosan tesszük az asztal közepére, ahol mindenki kedve szerint tépkedhet belőle!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8246
- Feltöltés dátuma: 2020. június 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
Babgulyás mellé készítettem. Nemcsak ízletes volt, hanem szórakoztató is, ahogy a család körbeülte az asztalt és tépkedte a foszlós, darabokra hulló sajtos finomságot!