r
Nosalty Logó

Sajtos tekercs Malandrina konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos tekercs Malandrina konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1042 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 6253 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1962.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    1493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 1042 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    126.1 g

Zsír

  • Összesen
    336.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11776.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1365 mg
  • Nátrium
    8956 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    666 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 6253 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet alaposan elkeverjük 1 kanál sóval, majd egy mélyedést készítünk a közepébe, és ide öntjük az 1 dl olajat.
  3. Ha az élesztő felfutott, az olajos liszthez öntjük és alaposan összedolgozzuk. Az elején kissé ragadós lehet a tészta, de kellő ideig tartó dagasztás, vagy a liszt minőségétől függően egy kevés plusz liszt hozzáadása után szép sima, ruganyos tésztát kell kapnunk.
  4. Az elkészült cipót 4 részre vágjuk, és félretesszük, amíg elkészül a töltelék. Nem kell keleszteni!
  5. A töltelékhez megpuhítjuk a 25 dkg margarint, amit alaposan elkeverünk 1 tojás sárgájával, a tetszés szerinti ízesítésű vagy natúr tömlős sajttal, és 1 púpozott evőkanál sóval. Mehet a töltelékbe apróra vágott sonka, vagy éppen kolbász, számtalan variáció születhet, csak a fantázia szab határt.
  6. Az egyik negyed cipót kb. 40x30 cm-es téglalappá nyútjuk, és megkenjük a töltelék 1/4 részével. Hosszabbik oldalánál feltekerjük, és kb 2 cm-es csigákra vágjuk. Ezt a legegyszerűbb egy sima cérnával megtenni, mert a maragrinos töltelék miatt kicsit csúszós, késsel nem sikerül szép csigákat kanyarítani. A kb. 40 cm hosszú cérnadarabot tegyük a tésztarúd alá a végétől kb. 2 cm-re, úgy, hogy kb. a cérnánk közepére essen a tészta és a cérna két végét keresztezzük mintha csomót akarnánk kötni. Így elmetszi a cérna hajszál pontosan, csúszás nélkül a tésztát, és helyes kis tekercseket kapunk.
  7. Ha kész, akkor sütőpapírral magasan bélelt tepsibe tesszük a tekercseket, úgy, hogy a tésztavége alulra kerüljön (nem fektetjük el a tekercset, mint a kakaóscsigát, hanem úgy hagyjuk, ahogy levágtuk a tésztarúdról) kellő távolságra sorakoztatjuk őket, megkenjük felvert tojással, ízlés szerint magvakkal szórjuk. Az egész eljárást ismételjük mindegyik kiscipóval. Külön keleszteni nem kell, de ha áll egy adag, amíg az előző sül, természetesen nem baj, ha kel.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Ki fog folyni belőlük a margarin, ezért hagyjuk 10-15 percig még a tepsiben, így hűlés közben az összes zsiradékot vissza fogják szívni magukba. Ettől lesznek nagyon puhák, kivül mégis ropogósak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 206
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10266
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy családi és baráti kedvenc ez a recept, sosem okoz csalódást, mindig nagyon finom, és abbahagyhatatlan.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...