Sajtos tekercs Malandrina konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
133g finomliszt485 kcal
-
83g tej47 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
4g só0 kcal
-
8g élesztő9 kcal
-
42g margarin299 kcal
-
17g tömlős krémsajt30 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
3g lenmag18 kcal
Összesen
1042
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
800g finomliszt2912 kcal
-
500g tej280 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
22g só0 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g lenmag107 kcal
Összesen
6253
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
41.1g finomliszt150 kcal
-
25.7g tej14 kcal
-
4.4g napraforgó olaj39 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
2.6g élesztő3 kcal
-
12.8g margarin92 kcal
-
5.1g tömlős krémsajt9 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
-
1g lenmag5 kcal
Összesen
321
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21 g
Zsír
-
Összesen 56 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1962.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 227 mg
-
Nátrium 1493 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 41.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 367 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 346 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
1042
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 126.1 g
Zsír
-
Összesen 336.2 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 143 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 103 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11776.8 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 310 mg
-
Kálcium 818 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 294 mg
-
Foszfor 1365 mg
-
Nátrium 8956 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 663.8 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 246.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2202 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 241 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 666 micro
-
Kolin: 430 mg
-
Retinol - A vitamin: 2075 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1525 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 761 micro
Összesen
6253
kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 604.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 460 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
321
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg finomliszt
-
5 dl tej
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 csapott ek cukor
-
2 ek só
-
5 dkg élesztő
-
25 dkg margarin
-
100 g tömlős krémsajt
-
2 db tojás
-
2 ek lenmag
Elkészítés
- Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
- A lisztet alaposan elkeverjük 1 kanál sóval, majd egy mélyedést készítünk a közepébe, és ide öntjük az 1 dl olajat.
- Ha az élesztő felfutott, az olajos liszthez öntjük és alaposan összedolgozzuk. Az elején kissé ragadós lehet a tészta, de kellő ideig tartó dagasztás, vagy a liszt minőségétől függően egy kevés plusz liszt hozzáadása után szép sima, ruganyos tésztát kell kapnunk.
- Az elkészült cipót 4 részre vágjuk, és félretesszük, amíg elkészül a töltelék. Nem kell keleszteni!
- A töltelékhez megpuhítjuk a 25 dkg margarint, amit alaposan elkeverünk 1 tojás sárgájával, a tetszés szerinti ízesítésű vagy natúr tömlős sajttal, és 1 púpozott evőkanál sóval. Mehet a töltelékbe apróra vágott sonka, vagy éppen kolbász, számtalan variáció születhet, csak a fantázia szab határt.
- Az egyik negyed cipót kb. 40x30 cm-es téglalappá nyútjuk, és megkenjük a töltelék 1/4 részével. Hosszabbik oldalánál feltekerjük, és kb 2 cm-es csigákra vágjuk. Ezt a legegyszerűbb egy sima cérnával megtenni, mert a maragrinos töltelék miatt kicsit csúszós, késsel nem sikerül szép csigákat kanyarítani. A kb. 40 cm hosszú cérnadarabot tegyük a tésztarúd alá a végétől kb. 2 cm-re, úgy, hogy kb. a cérnánk közepére essen a tészta és a cérna két végét keresztezzük mintha csomót akarnánk kötni. Így elmetszi a cérna hajszál pontosan, csúszás nélkül a tésztát, és helyes kis tekercseket kapunk.
- Ha kész, akkor sütőpapírral magasan bélelt tepsibe tesszük a tekercseket, úgy, hogy a tésztavége alulra kerüljön (nem fektetjük el a tekercset, mint a kakaóscsigát, hanem úgy hagyjuk, ahogy levágtuk a tésztarúdról) kellő távolságra sorakoztatjuk őket, megkenjük felvert tojással, ízlés szerint magvakkal szórjuk. Az egész eljárást ismételjük mindegyik kiscipóval. Külön keleszteni nem kell, de ha áll egy adag, amíg az előző sül, természetesen nem baj, ha kel.
- 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Ki fog folyni belőlük a margarin, ezért hagyjuk 10-15 percig még a tepsiben, így hűlés közben az összes zsiradékot vissza fogják szívni magukba. Ettől lesznek nagyon puhák, kivül mégis ropogósak.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 206
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 10266
- Feltöltés dátuma: 2015. január 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nagy családi és baráti kedvenc ez a recept, sosem okoz csalódást, mindig nagyon finom, és abbahagyhatatlan.