Sajtos-sonkás-túrós pogácsa
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
DragAndi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
75g tehéntúró110 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
13g sonka17 kcal
-
0g só0 kcal
A tetejére
Összesen
999
kcal
- 13% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.7 g
Zsír
-
Összesen 68.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2268.7 g
-
Cink 197 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 545 mg
-
Vas 152 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 685 mg
-
Nátrium 608 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 98.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 649 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 19 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 90 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 617 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 392 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
999
kcal
- 13% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.7 g
Zsír
-
Összesen 274.6 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9074.7 g
-
Cink 787 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 2178 mg
-
Vas 607 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 2738 mg
-
Nátrium 2432 mg
-
Réz 31 mg
-
Mangán 26 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 243.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 395.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2597 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 237 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 75 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 361 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 227 mg
-
Retinol - A vitamin: 2467 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1569 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
3998
kcal
- 13% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 812.4 g
-
Cink 70 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 218 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 32 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
357
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd a margarint/zsírt is belemorzsoljuk, és egyneművé gyúrjuk. Nekem kicsit ragadós volt, de miután a túrót és a sót is beletettem, pont jó lett. Amennyiben még mindig nagyon ragadós lenne a tészta, akkor kevés lisztet tehetünk még bele. Dagasztjukpár percig, majd irány a hűtő.
- Kb. fél vagy 1 órát állni hagyjuka hűtőben.
- Mikor elkezdünk a tésztával dolgozni, akkor bekapcsoljuk a sütőt.Kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és kivajazott, meglisztezett tepsibe tesszük a pogácsákat. A helyükön a felvert tojással megkenjük a pogikat, és reszelt sajtot pakolunk egyesével a tetejükre.
- Sütőbe tesszük, és 15-20 perc alatt készre sütjük. Kedves egészségetekre!:)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3584
- Feltöltés dátuma: 2012. október 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
DragAndi
20 recept
Nagyon szeretem a pogácsákat, és Nagymamám pogija is messze híresen finom volt, ugyanakkor azok rengeteg időt vettek igénybe. Általában élesztőt sem tartok itthon, így sütőporos ételeket szoktam készíteni az esetek többségében. Mindig is szerettem az újításokat, és ennek a pogácsának olyan az íze, amilyenre az ember vár. Mennyei.:)