r
Nosalty Logó

Sajtos-sonkás stefánia vagdalt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos-sonkás stefánia vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 19% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 561 kcal
  • 19% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2239 kcal
  • 19% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 19% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1465 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 561 kcal
  • 19% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.3 g

Zsír

  • Összesen
    130.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5859.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1090 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    2039 mg
  • Nátrium
    2315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    673 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    657 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 2239 kcal
  • 19% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mindenek előtt kapcsoljuk/gyújtsuk be a sütőt kb. 200 fokra (gázsütő 7-es fokozat. Elnézést ha nem jól írtam a 200 fokot, de én csak a fokozatok alapján tájékozódok :) )
  2. A darált húst - ami sertés, de akár pulyka is lehetne - keverjük össze a zúzott fokhagymával - ízlés dolga, hogy 3-4 gerezd, vagy akár több - sóval, borssal, paprikával, a vízbe áztatott kenyérrel, majd tegyük bele a két egész tojást. Kicsit gyúrjuk át kézzel, amíg egynemű nem lesz.
  3. Terítsünk ki egy nagy fóliát, kenjük le alaposan margarinnal, majd szórjuk meg zsemlemorzsával.
  4. Az összeállt húst nyomkodjuk szét a fólián téglalap alakúra, minél vékonyabbra úgy, hogy olyan széles legyen, mint a fólia, és olyan hosszú, mint a tepsi amibe tesszük. Ha közben ragad a kezünkhöz, picit olajozzuk - vagy olvasztott margarinnal kenjük meg - a tetejét.
  5. Fektessük rá a sajtszeleteket (én most lapsajttal csináltam, de szerintem bármilyen sajttal jó lehet, trappista, gouda...stb.), majd a sonkaszeleteket. (Általában az ilyen ételekhez minél olcsóbb sonkát választok, mert tökéletesek, most viszont éppen a prágai sonka volt akciós. :)) Ez azért jó, mert annyira nagy, hogy 2,5 szelet elég belőle. Természetesen annyi szeletet kell ráraknunk a húsra, hogy befedje az egészet.
  6. Ezután a fólia segítségével óvatosan feltekerjük. A fóliát a tetején és a két végén szorosan ráhajtjuk.
  7. Az előmelegített sütőben fóliával kb. 30 percig sütjük, majd a fóliát kihajtogatjuk - csak a tetejéről és az oldaláról lehajtjuk, alatta ott marad - és így sütjük, míg megpirul. Ez kb. még fél óra.
  8. Ha elkészült, 1-2 cm-es szeletekre vágjuk és friss kenyérrel, vagy rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10793
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 16.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a stefánia vagdaltot, fasírtot, de már unja a sima, átlagosat belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig próbálok valami újat kitalálni, és mivel a családom imádja a stefánia szeletet, ezzel is kipróbáltam valami újat. Ráadásul nem volt időm tojást főzni bele, így sokkal egyszerűbb és szerintem finomabb is lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...