Sajtos-sonkás stefánia vagdalt
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 19% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
20g toast kenyér55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
8g margarin54 kcal
-
15g zsemlemorzsa59 kcal
-
26g lapkasajt91 kcal
-
25g prágai sonka35 kcal
Összesen
561
kcal
- 19% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
80g toast kenyér219 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
60g zsemlemorzsa237 kcal
-
102g lapkasajt364 kcal
-
100g prágai sonka140 kcal
Összesen
2239
kcal
- 19% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
50.3g darált sertéshús92 kcal
-
11.1g tojás14 kcal
-
8g toast kenyér22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1.2g fokhagyma2 kcal
-
3g margarin22 kcal
-
6g zsemlemorzsa24 kcal
-
10.3g lapkasajt37 kcal
-
10.1g prágai sonka14 kcal
Összesen
227
kcal
- 19% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.8 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1465 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 510 mg
-
Nátrium 579 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 125.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
561
kcal
- 19% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171.3 g
Zsír
-
Összesen 130.6 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 766 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5859.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 1090 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 2039 mg
-
Nátrium 2315 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 502.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 673 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 190 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 678 mg
-
Retinol - A vitamin: 657 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 196 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 524 micro
Összesen
2239
kcal
- 19% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 589.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
-
2 db tojás
-
4 szelet toast kenyér
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 ek margarin
-
6 dkg zsemlemorzsa
-
6 db lapkasajt
-
10 dkg prágai sonka
Elkészítés
- Mindenek előtt kapcsoljuk/gyújtsuk be a sütőt kb. 200 fokra (gázsütő 7-es fokozat. Elnézést ha nem jól írtam a 200 fokot, de én csak a fokozatok alapján tájékozódok :) )
- A darált húst - ami sertés, de akár pulyka is lehetne - keverjük össze a zúzott fokhagymával - ízlés dolga, hogy 3-4 gerezd, vagy akár több - sóval, borssal, paprikával, a vízbe áztatott kenyérrel, majd tegyük bele a két egész tojást. Kicsit gyúrjuk át kézzel, amíg egynemű nem lesz.
- Terítsünk ki egy nagy fóliát, kenjük le alaposan margarinnal, majd szórjuk meg zsemlemorzsával.
- Az összeállt húst nyomkodjuk szét a fólián téglalap alakúra, minél vékonyabbra úgy, hogy olyan széles legyen, mint a fólia, és olyan hosszú, mint a tepsi amibe tesszük. Ha közben ragad a kezünkhöz, picit olajozzuk - vagy olvasztott margarinnal kenjük meg - a tetejét.
- Fektessük rá a sajtszeleteket (én most lapsajttal csináltam, de szerintem bármilyen sajttal jó lehet, trappista, gouda...stb.), majd a sonkaszeleteket. (Általában az ilyen ételekhez minél olcsóbb sonkát választok, mert tökéletesek, most viszont éppen a prágai sonka volt akciós. :)) Ez azért jó, mert annyira nagy, hogy 2,5 szelet elég belőle. Természetesen annyi szeletet kell ráraknunk a húsra, hogy befedje az egészet.
- Ezután a fólia segítségével óvatosan feltekerjük. A fóliát a tetején és a két végén szorosan ráhajtjuk.
- Az előmelegített sütőben fóliával kb. 30 percig sütjük, majd a fóliát kihajtogatjuk - csak a tetejéről és az oldaláról lehajtjuk, alatta ott marad - és így sütjük, míg megpirul. Ez kb. még fél óra.
- Ha elkészült, 1-2 cm-es szeletekre vágjuk és friss kenyérrel, vagy rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 10793
- Feltöltés dátuma: 2012. november 16.
Ajánló
Mindenkinek ajánlom, aki szereti a stefánia vagdaltot, fasírtot, de már unja a sima, átlagosat belőle.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mindig próbálok valami újat kitalálni, és mivel a családom imádja a stefánia szeletet, ezzel is kipróbáltam valami újat. Ráadásul nem volt időm tojást főzni bele, így sokkal egyszerűbb és szerintem finomabb is lett.