r
Nosalty Logó

Sajtos rúd tejfölösen Lilliától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lillia
Sajtos rúd tejfölösen Lilliától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 944 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 7556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 359 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2210.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    1355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 944 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.2 g

Zsír

  • Összesen
    384.9 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17685.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    410 mg
  • Kálcium
    3185 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    2845 mg
  • Nátrium
    10838 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    799.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3680 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1716 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 7556 kcal
  • 11% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az átszitált liszt közepébe csinálunk egy lyukat, abba beleöntjük a meglangyosított tejet, beletesszük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Ha az élesztő felfutott, összegyúrjuk a puha margarinnal, 2 dl tejföllel (liszttől függően lehet, hogy egy kicsit többet vesz fel), sóval és a reszelt sajt felével, majd fél órát pihentetjük. Akkor jó, ha nem ragacsos, morzsalékos, és elválik az edény falától meg a kezünktől.
  3. Lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, majd összehajtogatjuk, amilyen kicsire csak tudjuk, és ismét pihentetjük tíz percet. Ezt legalább még egyszer megismételjük.
  4. 5-6 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, alaposan megkenjük a maradék tejföllel, és megszórjuk a maradék sajttal. Kicsit rányomkodjuk a tenyerünkkel a sajtot (így nem potyog le, miközben a tepsibe rakjuk).
  5. Csíkokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 25 perc alatt, 180 fokon aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 18023
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebből a mennyiségből 3 gáztepsi lesz tele. Ha többféle sajtot (trappista, füstölt, edami) keverünk össze, még ízletesebb lesz. A rákent tejföltől a ropogósra sült sajtréteg alatt puha marad a tészta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...