r
Nosalty Logó

Sajtos-medvehagymás tekercsek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos-medvehagymás tekercsek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tészta összeállítása

A tészta kenése

Összesen 315 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tészta összeállítása

A tészta kenése

Összesen 2502 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tészta összeállítása

A tészta kenése

Összesen 330 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 315 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    145.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5535.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    999 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1673 mg
  • Nátrium
    2379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1426 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1368 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    706 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1060 micro
Összesen 2502 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

A tészta összeállítása

A tészta kenése

Elkészítés

A tészta összeállítása

  1. A liszteket elkeverjük a sóval, sütőporral, majd összemorzsoljuk a margarinnal, ezután beleszórjuk a medvehagymát és a reszelt sajtot. Hozzádolgozzuk a tojást, majd a joghurtot is. Alaposan átgyúrjuk, folpackba csomagoljuk. A tésztát 30 percen át hűtőben pihentetjük.
  2. Pihentetés után kinyújtjuk a tésztát, megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a sajttal, a rövidebbik végénél feltekerjük, és kb. 1 cm-es tekercsekre vágjuk. Tepsibe helyezzük, a tetejük lekenjük tojással, előmelegített sütőben pirosra sütjük. Nekem 20 perc volt, de ez sütője válogatja.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1791
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 19.

Ajánló

Téli időszakban szárított medvehagymával is ugyanilyen jól elkészíthetők a tekercsek. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádok élesztős tésztával dolgozni, de ha nincs elég időm, vagy gyorsan akarok valami finom vendégvárót készíteni, akkor maradok az egyszerű tésztáknál. 

Hozzávalók

A tészta összeállítása

A tészta kenése

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...