Sajtos kiflik teljes kiőrlésű liszttel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
55 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
4g főzőtejszín5 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
2g szőlőmagolaj15 kcal
-
17g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
8g sajt29 kcal
-
0g nádcukor2 kcal
-
3 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
Összesen
211
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
664 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g szőlőmagolaj177 kcal
-
200g víz0 kcal
-
6g só0 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
2535
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
20.3g teljes kiőrlésű liszt67 kcal
-
30.4g finomliszt111 kcal
-
5.1g főzőtejszín7 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
-
2g szőlőmagolaj18 kcal
-
20.3g víz0 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
10.1g sajt36 kcal
-
0.5g nádcukor2 kcal
-
3 kcal
-
2g tojássárgája7 kcal
Összesen
258
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 508.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 34.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
211
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.3 g
Zsír
-
Összesen 71.3 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 538 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6097 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 885 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 350 mg
-
Foszfor 1652 mg
-
Nátrium 2999 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 392 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 414.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 517 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 441 micro
-
Kolin: 434 mg
-
Retinol - A vitamin: 512 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 956 micro
Összesen
2535
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 618.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 304 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 42 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
258
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
30 dkg finomliszt
-
0.5 dl főzőtejszín
-
1 db tojás
-
2 ek szőlőmagolaj
-
2 dl víz
-
1 teáskanál só
-
10 dkg sajt
-
1 teáskanál nádcukor
-
3 dkg friss élesztő
Elkészítés
- Én kenyérsütőgépben készítettem a tésztát, mindent beleraktam, és kivettem a kész tésztát. Akinek nincs gépe, futtassa fel az élesztőt, és készítsen dagasztott tésztát, majd várja meg, míg a duplájára megkel. Egy ruganyos tésztát kell kapnunk, ha szükséges, akkor egy kis folyadékot vagy lisztet adhatunk hozzá.
- Ha megkelt, osszuk 2 részre a tésztát. Mindkét részt vékony, kör formára kinyújtjuk, majd az egyiket jó vastagon megszórjuk sajttal, majd befedjük a másik, kinyújtott kerek lappal. Könnyedén egy kicsit nyújtófával átnyújtjuk, hogy ne nyíljon majd szét.
- Ezután pizzavágóval vagy éles késsel cikkekre vágjuk, majd a szélesebb végénél kezdve szorosan feltekerjük kifli formába.
- Sütőpapíros tepsire rakjuk, hagyjuk meleg helyen még kelni kb. 30 percet.
- Közvetlen sütés előtt megkenjük tojássárgájával, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 15 percig, és már kész is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6652
- Feltöltés dátuma: 2015. január 25.
Ajánló
Ha a sütőbe teszünk egy kisebb lábasban vizet, és sülés közben átjárja a gőz, sokkal foszlósabb, finomabb lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nihonka
340 recept
Szeretem a sajtos és magos péksüteményeket. Ez a recept roppant egyszerű és finom, érdemes kipróbálni.