r
Nosalty Logó

Sajtos kiflik teljes kiőrlésű liszttel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nihonka
Sajtos kiflik teljes kiőrlésű liszttel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2535 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 211 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6097 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    885 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    1652 mg
  • Nátrium
    2999 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    512 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 2535 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Én kenyérsütőgépben készítettem a tésztát, mindent beleraktam, és kivettem a kész tésztát. Akinek nincs gépe, futtassa fel az élesztőt, és készítsen dagasztott tésztát, majd várja meg, míg a duplájára megkel. Egy ruganyos tésztát kell kapnunk, ha szükséges, akkor egy kis folyadékot vagy lisztet adhatunk hozzá.
  2. Ha megkelt, osszuk 2 részre a tésztát. Mindkét részt vékony, kör formára kinyújtjuk, majd az egyiket jó vastagon megszórjuk sajttal, majd befedjük a másik, kinyújtott kerek lappal. Könnyedén egy kicsit nyújtófával átnyújtjuk, hogy ne nyíljon majd szét.
  3. Ezután pizzavágóval vagy éles késsel cikkekre vágjuk, majd a szélesebb végénél kezdve szorosan feltekerjük kifli formába.
  4. Sütőpapíros tepsire rakjuk, hagyjuk meleg helyen még kelni kb. 30 percet.
  5. Közvetlen sütés előtt megkenjük tojássárgájával, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 15 percig, és már kész is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6652
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 25.

Ajánló

Ha a sütőbe teszünk egy kisebb lábasban vizet, és sülés közben átjárja a gőz, sokkal foszlósabb, finomabb lesz. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos kiflik teljes kiőrlésű liszttel
Nihonka 340 recept

Szeretem a sajtos és magos péksüteményeket. Ez a recept roppant egyszerű és finom, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...