r
Nosalty Logó

Sajtos-hagymás-petrezselymes muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Sajtos-hagymás-petrezselymes muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1878 kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 313 kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.2 g

Zsír

  • Összesen
    77.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6531.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    2201 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    2133 mg
  • Nátrium
    1938 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    228 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    388 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1181 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1543 micro
Összesen 1878 kcal
  • 13% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    812.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport és a lereszelt sajtot, sajtokat összevegyítjük.
  2. A petrezselymet felaprítjuk, a hagymát pedig amilyen apróra csak tudjuk, felvágjuk, (de ne reszeljük!).
  3. A lisztes keverékhez adjuk az összes alkatrészt, és jól elkeverjük.
  4. Kivajazott muffinformába kanalazzuk a tésztát. Előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 277
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14473
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 03.

Ajánló

Főként grillezéskor, kerti evészeteknél szoktam készíteni. Nagyon jól illik kenyér helyett is, igaz, egy kicsit más. Vagy, ha egész kis formákban sütjük, akkor szinte észrevétlenül eltűnik...csak úgy egy-két falatka a sörünkhöz, borunkhoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-hagymás-petrezselymes muffin
Vicikó 251 recept

Muffin - egyszer másképp. Sósan, hagymásan, sajtosan! Érdemes kipróbálni, nagyon finom így is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...