r
Nosalty Logó

Sajtos galuska

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Sajtos galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1151 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4602 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1460 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 1151 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    154 g

Zsír

  • Összesen
    187.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5839.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    2092 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    2373 mg
  • Nátrium
    697 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    796.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    991 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    422 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    687 mg
  • Retinol - A vitamin:
    876 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1388 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2516 micro
Összesen 4602 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 262 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fölteszünk egy nagyobb fazékban vizet forralni a tűzhelyre. Majd a 3 közepes hagymát megpucoljuk, és kockákra fölvágjuk. Közben olajat forrósítunk egy serpenyőben, és a hagymát megpirítjuk benne. A már megpirult hagymához hozzáadjuk a petrezselymet, pár pillanatig még a forró tűzön hagyjuk a serpenyőt, majd levesszük a tűzről. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a só lehet kicsivel több, mert még majd hozzá jön a kész galuska tészta.
  2. Lisztből, tojásból, víz hozzáadásával galuska tésztát készítünk, majd forró vízben kiszaggatjuk.
  3. Hozzákeverjük a már megpirított hagymához, jól összekeverjük, majd a reszelt sajtot is hozzáadjuk, és újból összekeverjük.
  4. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 575
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 67974
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 26.

Ajánló

Jégsalátával a legfinomabb, de bármilyen saláta illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos galuska
Éva házias konyhája 159 recept

Anno még a munkahelyemen ettem életemben először ezt az ételt, és nagyon ízlett. De erre az ételre is elmondhatjuk, ahány ház annyi, szokás. Számtalan receptet kipróbáltam, mire megalkottam ezt, mert mindig azt az ízt kerestem, amit legelőször ízleltem meg ennél az ételnél.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...