r
Nosalty Logó

Sajtos csirkemell formában sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Sajtos csirkemell formában sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 851 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3403 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2156.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    237 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    605 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 851 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250.3 g

Zsír

  • Összesen
    221.9 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8625.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    1713 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    2982 mg
  • Nátrium
    3268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    947.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1609 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    749 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    1241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2420 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3499 micro
Összesen 3403 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Közben elkeverjük a tojást, tejfölt, lisztet, 15 dkg reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint finomra vágott petrezselymet adunk hozzá.
  3. Beleforgatjuk a húskockákat.
  4. Egy hosszúkás sütőformát vajjal kikenünk, morzsával megszórjuk, majd a baconnal kibéleljük úgy, hogy kicsit túl is lógjon.
  5. Ezután belesimítjuk a húsos masszát, ráhajtogatjuk a lelógó szalonnát, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a formát.
  6. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 50-55 percig sütjük (tűpróba!). Ha már nem ragad, és szépen egybeállt, kivesszük a sütőből, és a tepsibe óvatosan beleborítjuk, majd reszelt sajttal megszórjuk.
  7. Visszatesszük a sütőbe, amíg a szalonna szépen megpirul, és a sajt kissé megolvad rajta.
  8. A sütőből kivéve rövid ideig hűlni hagyjuk, csak azután szeleteljük fel (így könnyebb szeletelni).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x11x7
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7781
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos csirkemell formában sütve
Katharosz 499 recept

Ez az étel tulajdonképpen a sajtbundás csirke újragondolása.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...