r
Nosalty Logó

Sajtos burgonyamuffin

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MsMystyk
Sajtos burgonyamuffin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 893 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1787 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3287.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    2938 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 893 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6575.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    5876 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    933 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    918 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 1787 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a burgonyákat, mossuk meg, majd kockázzuk fel. Sós vízben (mely bőven ellepi burgonyánkat) feltesszük főni.
  2. Körülbelül 20 perc múlva, mikor már megpuhultak, leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a vajat, és összetörjük, esetleg botmixerrel pürésítjük. Belereszeljük a sajtféléinket, majd a vajkrém adagolásával nagyjából ki is hűl a burgonyánk, tehát bele rakhatjuk a tojásokat is, utána már lehet ízlés szerint sózni is.
  3. Kivajazott, aprított cornflakesszel meghintett (de liszttel is pótolhatjuk) muffin formákba töltjük. Nem fognak annyira megdagadni, úgyhogy nyugodtan meg lehet őket pakolni rendesen. A legmagasabb hőfokon aranybarnára pirítjuk.
  4. Ha elkészült, érdemes picit a formákban hűlni hagyni a muffinokat, hogy összeálljanak, különben széteshetnek.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2995
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 09.

Ajánló

Én pár fej aprított gombát pirítottam mellé lila hagymával, póréhagymával és vöröshagymával. A legfinomabb mindezeket ketchuppal megbolondítani tálaláskor. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos burgonyamuffin
MsMystyk 4 recept

Biztos sokan jártak már úgy, hogy egy kiadósabb családi vacsora után a köretből több maradt, mint a hozzá illő főételből. Én is ugyanígy jártam, csak most a burgonyapürével. Tehát adott volt a felhasználási alapanyagom, mely akár gyors reggeliként, esetleg vacsoraként önmagában is helyt áll.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...