r
Nosalty Logó

Sajtos-brokkolis tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dina79
Sajtos-brokkolis tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 634 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3168 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1308.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 634 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    136.8 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6540.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    362 mg
  • Kálcium
    2097 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    2151 mg
  • Nátrium
    1482 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    654.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1016 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    319 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1422 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    911 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1225 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4369 micro
Összesen 3168 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és félretesszük.
  2. A brokkolit rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük.
  3. A megfőtt brokkolit leszűrjük, és burgonyatörővel apróra törjük, majd felengedjük a tejjel és a tejszínnel.
  4. Kis lángon összeforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. Az elkészült mártást a tésztára öntjük, és alaposan összekeverjük.
  6. Üvegtálba öntjük, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 330
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 49011
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, könnyen elkészíthető étel. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...