r
Nosalty Logó

Sajtos besamel mártásos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos besamel mártásos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A besamel mártáshoz

Összesen 827 kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A besamel mártáshoz

Összesen 3307 kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A húshoz

A besamel mártáshoz

Összesen 156 kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1958.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    960 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 827 kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    388.8 g

Zsír

  • Összesen
    159.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7835.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    382 mg
  • Kálcium
    1468 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    473 mg
  • Foszfor
    3841 mg
  • Nátrium
    1649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1227 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1191 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    145 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    1283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 3307 kcal
  • 21% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A besamel mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A kb. 1,5 cm vastag csirkemellfiléket sózzuk és borsozzuk. (Azért jobb vastagabban sütni, mert így nem lesz száraz.)
  2. A vajat felhevítjük egy serpenyőben, ebbe rakjuk bele a csirkemelleket. Hirtelen mindkét oldalt átsütjük, majd alacsonyabb hőfokon kb. 5 percig fedő alatt puhára sütjük. Ha már puha, levesszük a fedőt, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és addig sütjük, míg egy kis aranybarna színt kap a hús.
  3. Végül ráöntjük a közben elkészített besamel mártást. Az legjobb, ha bőven van a mártásból. Végül megszórjuk friss petrezselyemmel. Rizibizivel tálaljuk.
  4. Besamel mártás: 2evőkanál vajat olvasszunk meg, erre tegyünk 3 evőkanál lisztet. Kicsit megpirítjuk, majd hozzáöntjük a tejet, és habverő segítségével csomómentesre keverjük. Sózzuk. A legvégén hozzáadjuk a tejfölt, és a reszelt sajtot, ezzel is elkeverjük. Ezt öntjük a husikra.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 41
  • 7 napos nézettség: 198
  • Össznézettség: 128028
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sült csirkemellfilét ilyen egyszerűen is fel lehet dobni.

Hozzávalók

A húshoz

A besamel mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...