r
Nosalty Logó

Sajtos-bazsalikomos puliszka kacsamellel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
modosa
Sajtos-bazsalikomos puliszka kacsamellel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1265
Kalória
50.7g
Fehérje
121.8g
Szénhidrátok
61.6g
Zsír
421.8g
Víz
170.3g
Koleszterin
9.4g
Rost
15g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2530 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8619.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    7028 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    421.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2033 micro
Összesen 1265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    101.4 g

Zsír

  • Összesen
    123.2 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17238.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1289 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    1384 mg
  • Nátrium
    14057 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    843.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    841 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4066 micro
Összesen 2530 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    737 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

  1. A kacsamellett kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk, és félretesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. A tejet a vízzel, a sóval és pár csepp olívaolajjal felforraljuk.
  4. Alacsonyra vesszük a hőmérsékletet, és egy kézi habverővel kevergetve, apránként hozzáöntjük a darát.
  5. Kb. húsz perc alatt, folyamatosan kevergetve, készre főzöm. Ez akkor van, amikor a dara elválik az edény falától.
  6. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és elkezdjük a rétegezést: dara, szétmorzsolt krémsajt, vajdarabkák, kicsire tépkedett bazsalikomlevelek, erre megint dara, rá összetépkedett mozzarella, vajdarabkák.
  7. Az előmelegített sütőben 20 percig sül.
  8. A kacsaszeleteket mindkét oldalon sózzuk, borsozzuk.
  9. Serpenyőben felhevítünk pár csepp olajat, és rádobjuk a húst. Nagyon figyelünk arra, hogy fél-fél percnél tovább ne tartson a művelet, különben kiszárad, és ehetetlenül rágós lesz.
  10. Tálalhatunk. Ha tudjuk, hogy fotózás lesz a vége, akkor a legnagyobb pogácsaszaggatóval kivágunk egy szép kört, és arra helyezzük a hússzeleteket, illatos kakukkfűágakkal díszítve.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20

Az éjszakai vihar után hatalmas sártengerre ébredtünk, és ez - hála a két kutyánknak - nem állt meg a küszöbnél. Akkora koszt csináltak, hogy muszáj volt nagytakarítanom (őket is beleértve), pedig szépen elterveztem, hogy miután kitalálom a hétvégi menüt, elmegyek bevásárolni, aztán irány a konyha. Ebből annyi valósult meg, hogy délután kettő körül sajgó térdízületekkel odabotorkáltam a mélyhűtőhöz, illetve a kamrába, hogy mi van itthon, amiből a lehető legfájdalommentesebben össze tudnék dobni, az éhhalált elkerülendő. A kamrapolcon a hozzám legközelebb eső kukoricadarás zacskót, a mélyhűtőből pedig a legrégebben várakozó kacsamellett magamhoz öleltem, és tudjátok mit, soha rosszabbat :).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Sonkás rántott palacsinta

Mi lehetne jobb egy klasszikus palacsintánál? Hát egy sonkakrémmel megtöltött, ropogós bundában kisütött palacsinta! Készítsük el ezt a klasszikus verziót, majd tálaljuk sok-sok ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!