r
Nosalty Logó

Sajtmártásos - gombás csirkeragu

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Sajtmártásos - gombás csirkeragu
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

462
Kalória
41.6g
Fehérje
8g
Szénhidrátok
25.3g
Zsír
274.9g
Víz
159.3g
Koleszterin
960.9mg
Rost
5.3g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1849 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1282.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    274.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 462 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    166.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    637 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5128.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1311 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    2154 mg
  • Nátrium
    1216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    1099.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    752 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1849 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    399 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet 1-1,5 centis kockákra, a megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk.
  2. Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, a csirkehúst rádobjuk, 1-2 percig pirítjuk. Ekkor rádobjuk a gombát, és további 4 percig pirítjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a bort, a sűrített paradicsommal és fokhagymával ízesítjük. Lefedve, kis lángon pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a tejszínt és a sajtot, kevergetve addig főzzük, míg a sajt elolvad, és szép sima mártása lesz.
  4. Kevés kakukkfűvel fűszerezzük. Ha kell, sózzuk, borsozzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Még egy gyors, és ízletes húsétel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!