r
Nosalty Logó

Sajtkrémes-sonkás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtkrémes-sonkás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 832 kcal
  • 16% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 10007 kcal
  • 16% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 295 kcal
  • 16% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    927 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 832 kcal
  • 16% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    356.5 g

Zsír

  • Összesen
    388.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14807.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    516 mg
  • Kálcium
    897 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1861 mg
  • Nátrium
    11120 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1205.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    790 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2017 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1545 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 10007 kcal
  • 16% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és pár perc alatt felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy nagy tálba, teknőbe vagy vájlingba tesszük.
  3. Hozzáadjuk az élesztős tejet, tejfölt, margarint, sót.
  4. Addig gyúrjuk, amíg egyenletes, szabályos kis cipót kapunk.
  5. Egy tiszta kendővel letakarva 1 órát pihentetjük, kelesztjük.
  6. A tésztából levágunk egy darabot, négyzet alakúra nyújtjuk (kb. 30x30 cm).
  7. Rányomjuk a sajtkrémet, elkenjük egy késsel. Megszórjuk a sonkával.
  8. Feltekerjük egy kb. 5-6 cm átmérőjű rúddá.
  9. Egy éles késsel 1,5-2 cm vastag szeleteket vágunk.
  10. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk a csigákat, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  11. A többi tésztát is hasonló módon elkészítjük, közben az előmelegített sütőben aranybarnára sülnek a csigák.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 9058
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 06.

Ajánló

Sörkorcsolyának és desszertnek is kiváló, édes töltelékkel pl. kakaóval is tölthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedves Férjem vitte kollégáinak ünneplésre. Sima sajtos és sonkás is készült, olyan 50-60 db csiga összesen.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...