r
Nosalty Logó

Rusztikus olívás kenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sajtospiritos
Rusztikus olívás kenyér
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

536
Kalória
14g
Fehérje
100g
Szénhidrátok
8.1g
Zsír
79.3g
Víz
-
Koleszterin
4.6g
Rost
1.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1456.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    1160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5825.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    4639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    317.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 2139 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos vízbe tesszük, és hagyjuk, hogy felfusson.
  2. Az összes hozzávalót egy nagy keverőtálba tesszük. Az olajbogyót vékony szeletekben adjuk hozzá. Használhatunk dagasztógépet is, az mindenképp a könnyebb út. Majd ha felfutott az élesztő, hozzáöntjük, és elkezdjük összedolgozni, ruganyos, de nem teljesen folyós állagot kell kapnunk. Mivel minden liszt egy kicsit másként szívja fel a vizet, nincs pontos mennyiség vízből. Ezért, ha túl lágy lenne, tegyünk hozzá még egy kevés finomlisztet. Illetve vizet, ha túl száraz.
  3. Dagasszuk úgy 10 percig, amíg csippentésre is lágy de rugalmas tésztát nem kapunk. Ezután vegyük ki a keverőtálból, és formázzunk belőle egy nagy bucit. Kevés olajjal kenjük ki a tálat, és tegyük bele vissza, kicsit olajozzuk be a tészta tetejét. Hagyjuk addig letakarva meleg helyen kelni, amíg majdnem dupla akkora nem lesz, mint előtte. Ez nagyjából 30 perc.
  4. Ezután rétesliszttel szórjuk meg a deszkát, és a tésztából sodorjunk egy nagy rudat, amit a két végénél fogva csavarjunk meg egyszer vagy kétszer. Ezután tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyjuk újabb 15-20 percig még egyszer megkelni. A tészta ekkor kap szép buborékokat. Majd kenjük be a tetejét egy kis olajjal ismét, és szórjuk meg durva szemű sóval.
  5. 220 C-ra előmelegített sütőbe tegyük be úgy 20-30 percre, vagy amíg szép aranybarna nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Addig kísérleteztem, amíg végre összejött egy jó olívás kenyér.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!