r
Nosalty Logó

Rusztikus almás süti cukormentesen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rusztikus almás süti cukormentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 271 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2157 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 156 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 271 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    119 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2712.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    874 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.6 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    852.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    924 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    879 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 2157 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit, és a papírt rögtön ki is vesszük, szükségünk lesz rá.
  2. Összekeverjük a kétféle lisztet a cukorral és a sóval. Hozzáadjuk a vajat és addig gyúrjuk, amíg morzsás állagúvá válik (kb. borsónyi nagyságú darabok legyenek). Ekkor hozzáadunk 2 ek. hideg vizet és összedolgozzuk. A tészta kissé törékeny marad (ettől nem kell megijedni), de ha összenyomjuk kézzel, akkor egyben marad, nem esik szét. (Ha nagyon törékenynek érezzük, akkor tegyünk még hozzá hideg vizet, de egyszerre mindig csak 1 evőkanálnyit!)
  3. Lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, és egyszer-kétszer átgyúrjuk.
  4. Meglisztezzük a sütőpapírt, rátesszük a tésztát, és kézzel finoman ellapítjuk. Majd sodrófával kb. lapostányér méretűre nyújtjuk (óvatosan dolgozzunk vele). Letakarjuk, és hideg helyen min. 1 órát pihentetjük.
  5. Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük. Összekeverjük a fűszerekkel, a cukorral és a citromlével és kis lángon puhára pároljuk (ne maradjon sok lé alatta). Hűlni hagyjuk, majd elkeverjük a mandulával (felszívja a maradék levét az almának).
  6. A tésztát pihentetés után megszórjuk kevés liszttel, és kézzel egy kicsit megnyomkodjuk. Nem azért, hogy nagyobb legyen, csakhogy a kézmelegtől egy kicsit visszapuhuljon. Szórjuk meg a darált mandulával.
  7. Ráhalmozzuk a tölteléket úgy, hogy a szélén kb. 2 cm üresen maradjon. A maradék tésztaszéleket ráhajtjuk a gyümölcsre, és megkenjük a tojással.
  8. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  9. 20 percig rácsra téve hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x25x5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 337
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 41325
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 07.

Ajánló

Nálunk most ez az új kedvenc. A férjemnek is nagyon ízlett. Ráadásul gyorsan elkészíthető (csak az a hosszú, amíg pihentetjük a tésztát), és ízlés szerint variálható, hogy a tölteléket milyen gyümölcsből készítjük el. A múltkor még arra sem volt ideje a süteménynek, hogy teljesen kihűljön, még langyosan, a tepsiből megettük az egészet. Candida diétát folytatóknak ajánlom, hogy próbálják ki natúr joghurttal leöntve. Isteni finom! Vendégeknek adhatunk mellé vaníliafagylaltot vagy pudingot! Észre sem fogják venni, hogy a süteményben egyáltalán nincs cukor. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptet egy angol nyelvű főzőshowban láttam. Ezt alakítottam át úgy, hogy be lehessen illeszteni a Candida diétába. Jó hír, hogy ez a sütemény az első, szigorú szakaszban is fogyasztható, az idő múlásával pedig növelhetjük a gyümölcshöz adott nyírfacukor mennyiségét, ha kicsit édesebbre szeretnénk készíteni. A végeredmény egy kívül ropogós, belül omlós, gyümölcsös finomság. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...