Rusztikus almás süti cukormentesen
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
62 kcal
-
17 kcal
-
0g xilit1 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
3g víz0 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
A töltelékhez
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
498 kcal
-
38g kukoricaliszt136 kcal
-
3g xilit6 kcal
-
3g só0 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
24g víz0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A töltelékhez
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
10.8g teljes kiőrlésű liszt36 kcal
-
2.7g kukoricaliszt10 kcal
-
0.2g xilit0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
8.7g vaj62 kcal
-
1.7g víz0 kcal
-
1.4g tojássárgája5 kcal
A töltelékhez
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 106.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.4 g
Zsír
-
Összesen 119 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 475 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2712.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 874 mg
-
Nátrium 1206 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 272.6 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 852.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 924 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 278 mg
-
Retinol - A vitamin: 879 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 459 micro
-
β-crypt 107 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 813 micro
- 3% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 61.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit, és a papírt rögtön ki is vesszük, szükségünk lesz rá.
- Összekeverjük a kétféle lisztet a cukorral és a sóval. Hozzáadjuk a vajat és addig gyúrjuk, amíg morzsás állagúvá válik (kb. borsónyi nagyságú darabok legyenek). Ekkor hozzáadunk 2 ek. hideg vizet és összedolgozzuk. A tészta kissé törékeny marad (ettől nem kell megijedni), de ha összenyomjuk kézzel, akkor egyben marad, nem esik szét. (Ha nagyon törékenynek érezzük, akkor tegyünk még hozzá hideg vizet, de egyszerre mindig csak 1 evőkanálnyit!)
- Lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, és egyszer-kétszer átgyúrjuk.
- Meglisztezzük a sütőpapírt, rátesszük a tésztát, és kézzel finoman ellapítjuk. Majd sodrófával kb. lapostányér méretűre nyújtjuk (óvatosan dolgozzunk vele). Letakarjuk, és hideg helyen min. 1 órát pihentetjük.
- Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez az almákat meghámozzuk, lereszeljük. Összekeverjük a fűszerekkel, a cukorral és a citromlével és kis lángon puhára pároljuk (ne maradjon sok lé alatta). Hűlni hagyjuk, majd elkeverjük a mandulával (felszívja a maradék levét az almának).
- A tésztát pihentetés után megszórjuk kevés liszttel, és kézzel egy kicsit megnyomkodjuk. Nem azért, hogy nagyobb legyen, csakhogy a kézmelegtől egy kicsit visszapuhuljon. Szórjuk meg a darált mandulával.
- Ráhalmozzuk a tölteléket úgy, hogy a szélén kb. 2 cm üresen maradjon. A maradék tésztaszéleket ráhajtjuk a gyümölcsre, és megkenjük a tojással.
- Előmelegített sütőben készre sütjük.
- 20 percig rácsra téve hűlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25x25x5
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 337
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 41325
- Feltöltés dátuma: 2012. március 07.
Ajánló
Nálunk most ez az új kedvenc. A férjemnek is nagyon ízlett. Ráadásul gyorsan elkészíthető (csak az a hosszú, amíg pihentetjük a tésztát), és ízlés szerint variálható, hogy a tölteléket milyen gyümölcsből készítjük el. A múltkor még arra sem volt ideje a süteménynek, hogy teljesen kihűljön, még langyosan, a tepsiből megettük az egészet. Candida diétát folytatóknak ajánlom, hogy próbálják ki natúr joghurttal leöntve. Isteni finom! Vendégeknek adhatunk mellé vaníliafagylaltot vagy pudingot! Észre sem fogják venni, hogy a süteményben egyáltalán nincs cukor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Az eredeti receptet egy angol nyelvű főzőshowban láttam. Ezt alakítottam át úgy, hogy be lehessen illeszteni a Candida diétába. Jó hír, hogy ez a sütemény az első, szigorú szakaszban is fogyasztható, az idő múlásával pedig növelhetjük a gyümölcshöz adott nyírfacukor mennyiségét, ha kicsit édesebbre szeretnénk készíteni. A végeredmény egy kívül ropogós, belül omlós, gyümölcsös finomság.