Rukkola fricoban
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
40g parmezán sajt157 kcal
-
80g rukkola20 kcal
-
17g koktélparadicsom3 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
Összesen
199
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
160g parmezán sajt627 kcal
-
320g rukkola80 kcal
-
68g koktélparadicsom12 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
Összesen
794
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
28.5g parmezán sajt112 kcal
-
57g rukkola14 kcal
-
12.1g koktélparadicsom2 kcal
-
1.4g olívaolaj13 kcal
-
0.9g balzsamecet1 kcal
Összesen
142
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1489.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 604 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 324 mg
-
Nátrium 493 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 102.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 1242 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 437 micro
-
Lut-zea 2865 micro
Összesen
199
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.1 g
Zsír
-
Összesen 50.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5959.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 2415 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 229 mg
-
Foszfor 1294 mg
-
Nátrium 1971 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 409.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 741 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 360 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 332 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 322 micro
-
α-karotin 69 micro
-
β-karotin 4968 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1750 micro
-
Lut-zea 11460 micro
Összesen
794
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1062.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 430 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 351 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 886 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 312 micro
-
Lut-zea 2043 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
-
32 dkg rukkola
-
4 db koktélparadicsom
Elkészítés
- A sajtot durvára reszeljük és négy egyenlő kupacra osztjuk. Egy nagyobb serpenyőt szárazon felhevítünk és az első kupac sajtot egyenletesen eloszlatjuk a serpenyő közepén, törekedve már most a 9-10 centiméter átmérőjű kör kialakítására. A sajtból a zsír elkezd kisülni, majd pár perc elteltével annyira összeáll/ megkeményedik, hogy egy lapáttal óvatosan alányúlva megfordíthatjuk és a másik oldalát is át sütjük (ez már kevesebb időt vesz igénybe). Amikor aranyszínű a sajtpalacsinta mindkét oldala, kivesszük a serpenyőből és egy lefelé fordított befőttes üveg tetejére tesszük és lefelé hajtjuk a széleket, ezáltal tálacskát formálva. Néhány pillanat alatt megkeményedik a frico és leemeljük a sablonról. Ugyanígy járunk el a maradékhárom sajtkupaccal.
- A rukkolát és a paradicsomot alaposan megmossuk, megszárítjuk, olívaolajjal és balzsamecettel spricceljük, elosztjuk a négy fricoba és tálaljuk.
- Sütés ideje: 24 perc
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 14501
- Feltöltés dátuma: 2008. március 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Szakácsok könyvében már régóta bejelöltem és kipróbálásra várt a frico, vagyis ropogós sajtpalacsinta. Elkészítése hihetetlen egyszerű és gyors, tálkaként használva pedig esztétikusan tálalhatunk benne salátákat. Sőt az érzés, hogy a salátástálkát is elrágcsálhatjuk a végén, nem mindennapi.