r
Nosalty Logó

Rozskovászos kenyér tang zhonggal Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Rozskovászos kenyér tang zhonggal Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Rozsos öregtészta

Tang zhong

Kenyértészta

Összesen 329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Rozsos öregtészta

Tang zhong

Kenyértészta

Összesen 3955 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Rozsos öregtészta

Tang zhong

Kenyértészta

Összesen 223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    869.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 329 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10430.3 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    1135 mg
  • Foszfor
    3744 mg
  • Nátrium
    4714 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    815.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    123 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    698 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2013 micro
Összesen 3955 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Rozsos öregtészta

  1. A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és a kevés élesztőt felfuttatjuk rajta.
  2. Az élesztős vizet a rozsliszttel, az olajjal és egy csipet sóval összegyúrjuk, és egy éjszakát hagyjuk állni (a kenyérsütőgép üstjében vagy kelesztőtálban a konyhapulton), majd újra összegyúrjuk. Elosztjuk több adagra, és a maradékot, amit most nem használtunk el, folpackba csomagolva hűtőben tároljuk. 1-2 hétig eláll.

Tang zhong

  1. A tang zhonghoz 1 dl hideg vízben 2 dkg tönkölylisztet elkeverünk csomómentesre, majd felforraljuk, egy perc alatt besűrítjük krémes állagúra, amit aztán lehűtünk, úgy használjuk a kenyértésztához.

Kenyértészta

  1. Az öregtésztát, a tang zhongot, a liszteket kenyérsütőgép üstjébe mérjük.
  2. Az írót mikróban meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Mikor felfutott, azt is a hozzávalókhoz adjuk.
  3. A gépet dagasztó programra kapcsoljuk.
  4. A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, ovális lappá lapogatjuk a kezünkkel, amit aztán feltekerünk.
  5. Teflon sütőtálba (vagy sütőpapírral bélelt formába) tesszük, és letakarva fél órát kelesztjük langyos helyen. Tetejét lespricceljük langyos vízzel.
  6. Közben a sütőt előmelegítjük 230 fokra hőlégkeverésen, és a tálat lefedve betesszük. 20 percig így sütjük, majd a hőmérsékletet 200 fokra csökkentjük, és további 20-25 percig sütjük a kenyeret, majd levesszük a tetejét, és aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1359
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rozskovászos kenyér tang zhonggal Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Emlékeim szerint még nem készítettem öregtésztát rozslisztből, így kipróbáltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...