r
Nosalty Logó

Rozmaringos vajas keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Rozmaringos vajas keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához:

Azon kívül:

Összesen 465 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához:

Azon kívül:

Összesen 3705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához:

Azon kívül:

Összesen 428 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 465 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    190.3 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1788.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    868 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.2 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1621 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1587 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 3705 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 428 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Azon kívül:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A vajat a kétféle cukorral és a sóval krémesre keverjük, majd hozzákeverjük a tojást, és a végén a citromhéjat és az apróra vágott rozmaringot.
  2. A lisztet rászitáljuk a vajas masszára, és hozzádolgozzuk. Két egyenlő részre osztjuk, és kb. 4 cm átmérőjű hengerre formázva, alufóliába csomagoljuk. 1 órára betesszük a fagyasztóba.
  3. A tojásfehérjét enyhén felverjük, a hengereket kivesszük a fagyasztóból, kicsomagoljuk, megkenjük a tojásfehérjével, és meghempergetjük a barna cukorban, majd éles késsel kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk.
  4. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15-18 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 3815
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom. Nem túl édesszájúaknak ajánlott a cukormennyiséget csökkenteni.

Hozzávalók

Tésztához:

Azon kívül:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...