Rozmaringos grissini
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
427
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
2132
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1850.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 1634 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 78.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
427
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.9 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9250.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 200 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 549 mg
-
Nátrium 8172 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 369.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 391.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 306 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 395 micro
Összesen
2132
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1040.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 919 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
240
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt langyos cukros vízben felfutattjuk.
- A lisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a felaprított rozmaringot, sót és az olívaolajat.
- Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz, és alaposan összedolgozzuk. Mikor már szép sima a tészta, kevés liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
- Pihenés után még egyszer alaposan összegyúrjuk, és újra megkelesztjük.
- Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és kb. 1 cm vastag csíkokat vágunk belőle.
- A csíkokat megfelezzük,és kicsit megsodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és újabb 20 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7747
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 14.
Ajánló
Salátákhoz, borhoz vagy csak magában ropogtatva fogyasztják. Aki szereti, mindenképpen próbálja ki otthon is elkészíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
Olasz kenyérkülönlegesség. Nem szabad aranybarnára sütni, mert akkor nagyon megkeményedik.