Roti - az indiai lapos kenyér
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Patnaik Katalin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
440
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1760
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
69.8g teljes kiőrlésű liszt232 kcal
-
27.9g víz0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
2g ghee14 kcal
Összesen
246
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 824.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 405 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 66 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 275 micro
Összesen
440
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 48.2 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3296.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 587 mg
-
Foszfor 1618 mg
-
Nátrium 800 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 372.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 264.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1100 micro
Összesen
1760
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 460.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 36.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
-
500 g teljes kiőrlésű liszt
-
200 ml víz
-
0.5 kk só
Elkészítés
- Összekeverjük a lisztet a sóval, majd hozzáadjuk a vizet. Lágy, de jól nyújtható, nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Ha ragad, adjunk hozzá több lisztet. Ha túl kemény, gyúrjuk át vizes kézzel. Hagyjuk pihenni 5 percet.
- Osszuk fel maroknyi golyócskákra. 500 g lisztből kb. 15-20 jön ki. A golyócskát beforgatjuk lisztbe, hogy ne ragadjon oda a nyújtódeszkához, majd kinyújtjuk kör alakúra. Kb 12 cm átmérőjű körök lesznek belőlük.
- Előmelegített, forró palacsintasütőben sütjük az egyik oldalát addig, amíg apró buborékok keletkeznek rajta. (Ha szeretnénk, megkenhetjük ghee-vel, ettől érdekesebb íze lesz, viszont akkor ne tegyük a tűzre a végén, hanem fordítsuk meg harmadszor is a serpenyőben.)
- Megfordítjuk, és a másik oldalát is sütjük, amíg a buborékok el nem kezdenek nőni. (Ha ghee-t tettünk rá, akkor kenjük meg ezt az oldalát is, és fordítsuk meg még egyszer, amikor látjuk, hogy megsült.)
- Kivesszük a serpenyőből, és a lángra tesszük, amíg teljesen fel nem puffad. Ha elektromos gáztűzhelyünk van, akkor fordítsuk meg még egyszer, és egy tiszta konyharuhával nyomkodjuk oda a serpenyőhöz, hogy felpuffadjon.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 74
- Össznézettség: 4066
- Feltöltés dátuma: 2021. május 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Patnaik Katalin
5 recept