r
Nosalty Logó

Roti - az indiai lapos kenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Patnaik Katalin
Roti - az indiai lapos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1760 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3296.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 1760 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a lisztet a sóval, majd hozzáadjuk a vizet. Lágy, de jól nyújtható, nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Ha ragad, adjunk hozzá több lisztet. Ha túl kemény, gyúrjuk át vizes kézzel. Hagyjuk pihenni 5 percet.
  2. Osszuk fel maroknyi golyócskákra. 500 g lisztből kb. 15-20 jön ki. A golyócskát beforgatjuk lisztbe, hogy ne ragadjon oda a nyújtódeszkához, majd kinyújtjuk kör alakúra. Kb 12 cm átmérőjű körök lesznek belőlük.
  3. Előmelegített, forró palacsintasütőben sütjük az egyik oldalát addig, amíg apró buborékok keletkeznek rajta. (Ha szeretnénk, megkenhetjük ghee-vel, ettől érdekesebb íze lesz, viszont akkor ne tegyük a tűzre a végén, hanem fordítsuk meg harmadszor is a serpenyőben.)
  4. Megfordítjuk, és a másik oldalát is sütjük, amíg a buborékok el nem kezdenek nőni. (Ha ghee-t tettünk rá, akkor kenjük meg ezt az oldalát is, és fordítsuk meg még egyszer, amikor látjuk, hogy megsült.)
  5. Kivesszük a serpenyőből, és a lángra tesszük, amíg teljesen fel nem puffad. Ha elektromos gáztűzhelyünk van, akkor fordítsuk meg még egyszer, és egy tiszta konyharuhával nyomkodjuk oda a serpenyőhöz, hogy felpuffadjon.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 213
  • Össznézettség: 3715
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Roti - az indiai lapos kenyér
Patnaik Katalin 5 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...