Rote Grütze 2.
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 70.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 179.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1155 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 25.6 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 209.8 g
-
Cukor 176 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1076.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 576 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6930 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 765 micro
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 29.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 488 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A gyümölcsöket megtisztítva, meggy esetében kimagozva, nagyobb szemű epernél apróbb darabokra vágva feltesszük melegedni a vízzel, a fűszerekkel és a cukorral.
- Néhány percig főzzük, amíg a gyümölcsök egy része szét nem fő. Használhatunk botmixert is, viszont mindenképp hagyjunk benne nagyobb darabkákat.
- A zselatint a használati utasítás szerint feloldjuk forró vízben, majd a piros szószhoz keverjük.
- Miután kihűlt, pár órára hűtőbe tesszük dermedni. Ízlés és lehetőség szerint vaníliapudinggal, vaníliafagyival, tejszínhabbal, sütikkel tálalhatjuk.
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 7783
- Feltöltés dátuma: 2010. július 20.
Ajánló
A vaníliafagyi mellé eperparfét is ettünk hozá, melyet még a múltkori eprezés után készítettem el.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Múltkor Jannal remek lehetőségünk adódott gyümölcsöt szedni, fel is tankoltunk rendesen a bogyókból. A feketeribizliből lekvár készült, de rengeteg piros ribizli várt feldolgozásra, meg akadt otthon málna és eper is. Nem beszélve a lepasszírozott feketeribizli héjáról, melyet szintén belefőztem a keverékbe, s gyönyörű színt kölcsönzött neki. Izgultam, mert az egy dolog, hogy a németeket elkápráztatom a magyar konyha remekeivel, de az igazi kihívás az, ha a saját konyhájukat próbálom rekonstruálni az angol bogyók segítségével... Hál' Istennek nem volt panasz, bár elárulták, hogy a fahéj nem igazán autentikus a Rote Grützében, az náluk inkább karácsonyi fűszer. Sebaj, ha nem is teljesen eredeti, legalább finom lett a végeredmény. Ötlet innen.