Rösztipizza
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
A pizzához
-
500 g burgonya
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
4 ek libazsír
-
1 db tojás
-
4 ek paradicsomszósz
-
100 g kolbász
-
100 g mozzarella
-
bazsalikom ízlés szerint
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
A pizzához
-
83g burgonya48 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
38 kcal
-
10g libazsír90 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
2 kcal
-
17g kolbász75 kcal
-
17g mozzarella50 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
A pizzához
-
500g burgonya289 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
229 kcal
-
60g libazsír540 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g paradicsomszósz10 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
A pizzához
-
54.4g burgonya31 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.5g étkezési keményítő25 kcal
-
6.5g libazsír59 kcal
-
6g tojás8 kcal
-
4.4g paradicsomszósz1 kcal
-
10.9g kolbász49 kcal
-
10.9g mozzarella33 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 909.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 670 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 70.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 926 micro
-
Lut-zea 48 micro
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.6 g
Zsír
-
Összesen 127.1 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 319 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5455.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 585 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 682 mg
-
Nátrium 4023 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 425.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 265 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 251 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 5558 micro
-
Lut-zea 287 micro
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 593.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 438 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 605 micro
-
Lut-zea 31 micro
Elkészítés
A pizzához
- Először megpucoljuk a burgonyát, majd egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A lereszelt burgonyát egy szűrőbe tesszük, besózzuk, és hagyjuk állni kb. 10-15 percig, hogy kiengedje a levét. Ezután jól kinyomkodjuk, hogy minél kevesebb nedvesség maradjon benne.
- Egy nagy tálban összekeverjük a kinyomkodott burgonyát, a keményítőt/lisztet, egy tojást, két evőkanál zsírt, sót, borsot, és akár adhatunk hozzá pluszban oregánót/bazsalikomot is. Jól összedolgozzuk, hogy egy homogén masszát kapjunk.
- Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a papírt megkenjük zsírral: erre helyezzük a burgonyás masszát, és egyenletesen eloszlatjuk, hogy egy kerek, kb. 1-2 cm vastag alapot kapjunk. A tetejét egy kis zsírral megkenjük, hogy szép aranybarna legyen. A rösztialapot betesszük a felforrósított sütőbe (220 °C-on), és körülbelül 25-30 percig sütjük, amíg a szélei aranybarnák és ropogósak lesznek.
- Amíg a rösztialap sül, a kolbászt felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük. Amikor az alap készen van, kivesszük a sütőből, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a paradicsomszószt.
- A mozzarella sajtot is egyenletesen rászórjuk a paradicsomszószra, majd ráhelyezzük a kolbászdarabokat. Ha szeretnénk, megszórhatjuk oregánóval is.
- Visszatesszük a pizzát a sütőbe, és további 8-10 percig sütjük, amíg a mozzarella szépen megolvad és a kolbász megpirul.
- Miután kész, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni. Megszórjuk friss bazsalikommal, majd szeletekre vágva tálaljuk, még melegen.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Sütés ideje: 30 perc
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
A rösztipizza alapötlete a svájci rösztiburgonyából ered, amelyet mi most egy olaszos pizzaváltozatban készítünk el, gazdagítva paradicsomszósszal, kolbásszal, mozzarella sajttal és friss bazsalikommal. Ezen kívül variálhatjuk különböző feltétekkel is, például paprika, gomba vagy olajbogyó hozzáadásával, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő kombinációt!
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!