r
Nosalty Logó

Rösztipizza

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Rösztipizza: reszelt burgonyás lepény paradicsomszósszal, sajttal és kolbásszal besütve, friss bazsalikommal tálalva
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pizzához

315
Kalória
9.8g
Fehérje
20.9g
Szénhidrátok
21.2g
Zsír
70.9g
Víz
53.2g
Koleszterin
1.5g
Rost
779.7mg
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A pizzához

Összesen 315 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A pizzához

Összesen 1888 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A pizzához

Összesen 206 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    909.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    926 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 315 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    127.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5455.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    4023 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    425.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5558 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 1888 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    605 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

A pizzához

  1. Először megpucoljuk a burgonyát, majd egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A lereszelt burgonyát egy szűrőbe tesszük, besózzuk, és hagyjuk állni kb. 10-15 percig, hogy kiengedje a levét. Ezután jól kinyomkodjuk, hogy minél kevesebb nedvesség maradjon benne.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a kinyomkodott burgonyát, a keményítőt/lisztet, egy tojást, két evőkanál zsírt, sót, borsot, és akár adhatunk hozzá pluszban oregánót/bazsalikomot is. Jól összedolgozzuk, hogy egy homogén masszát kapjunk.
  3. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a papírt megkenjük zsírral: erre helyezzük a burgonyás masszát, és egyenletesen eloszlatjuk, hogy egy kerek, kb. 1-2 cm vastag alapot kapjunk. A tetejét egy kis zsírral megkenjük, hogy szép aranybarna legyen. A rösztialapot betesszük a felforrósított sütőbe (220 °C-on), és körülbelül 25-30 percig sütjük, amíg a szélei aranybarnák és ropogósak lesznek.
  4. Amíg a rösztialap sül, a kolbászt felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük. Amikor az alap készen van, kivesszük a sütőből, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a paradicsomszószt.
  5. A mozzarella sajtot is egyenletesen rászórjuk a paradicsomszószra, majd ráhelyezzük a kolbászdarabokat. Ha szeretnénk, megszórhatjuk oregánóval is.
  6. Visszatesszük a pizzát a sütőbe, és további 8-10 percig sütjük, amíg a mozzarella szépen megolvad és a kolbász megpirul.
  7. Miután kész, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni. Megszórjuk friss bazsalikommal, majd szeletekre vágva tálaljuk, még melegen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A rösztipizza alapötlete a svájci rösztiburgonyából ered, amelyet mi most egy olaszos pizzaváltozatban készítünk el, gazdagítva paradicsomszósszal, kolbásszal, mozzarella sajttal és friss bazsalikommal. Ezen kívül variálhatjuk különböző feltétekkel is, például paprika, gomba vagy olajbogyó hozzáadásával, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő kombinációt!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!