Roppanós sült zöldségek
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
290
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1162
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1526.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 452 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 502 mg
-
Nátrium 479 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 339 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 170 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 289 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1072 micro
Összesen
290
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 66.4 g
Zsír
-
Összesen 54.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6104.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 1808 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 310 mg
-
Foszfor 2009 mg
-
Nátrium 1915 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.3 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1355.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 635 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 346 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 681 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 310 micro
-
Kolin: 199 mg
-
Retinol - A vitamin: 537 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1157 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4289 micro
Összesen
1162
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
59
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A zöldségeket megmossuk, a brokkolit rózsákra szedjük, a retket és szárzellert pedig felaprítjuk (kb. 2-4 cm darabokra).
- Feltesszük főni a zöldségeket vízben, majd forrás után még kb. 5-10 percig főzzük. (Ha valaki nem szeretné, hogy roppanjanak, tovább főzheti.) Leszűrjük, és jól(!) lecsepegtetjük - a brokkoli szereti magába szívni a vizet. Közben előmelegítjük a sütőt a megfelelő hőmérsékletre (175-180 fok).
- Egy tepsi alján (én üveget szeretek használni) elkenünk egy kis olajat, ráöntjük a zöldségeket, jó alaposan megszórjuk vegetával, meglocsoljuk a joghurttal, majd ráreszeljük a sajtot.
- Betesszük a sütőbe, először csak alsó melegítésre, ha a sütő tud ilyet, majd kb. 30 perc után még pár percet felső sütéssel is sütjük, hogy megpiruljon kicsit. (Lefedni nem kell.)
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Tepsi mérete: 30x20x5
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9006
- Feltöltés dátuma: 2014. június 14.
Ajánló
Bármilyen keményebb zöldségből készíthető, a joghurtot lehet tejföllel is helyettesíteni (előbbitől enyhén savanykás ízt kap), valamint a vegeta is bármilyen más fűszerre cserélhető. Sajtnak én ementálit használtam, de itt is lehet trükközni az ízekkel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Barátnő látogatására valami különlegeset szerettem volna készíteni olyan hozzávalókból, amiket itthon találtam. Ezt valójában köretnek készítettem, de vegetáriánusoknak vagy zöldségimádóknak akár egytálétel is lehet.