r
Nosalty Logó

Roppanós sült zöldségek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Roppanós sült zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1162 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1526.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    339 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 290 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6104.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    1808 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2009 mg
  • Nátrium
    1915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1355.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    681 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1157 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4289 micro
Összesen 1162 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuk, a brokkolit rózsákra szedjük, a retket és szárzellert pedig felaprítjuk (kb. 2-4 cm darabokra).
  2. Feltesszük főni a zöldségeket vízben, majd forrás után még kb. 5-10 percig főzzük. (Ha valaki nem szeretné, hogy roppanjanak, tovább főzheti.) Leszűrjük, és jól(!) lecsepegtetjük - a brokkoli szereti magába szívni a vizet. Közben előmelegítjük a sütőt a megfelelő hőmérsékletre (175-180 fok).
  3. Egy tepsi alján (én üveget szeretek használni) elkenünk egy kis olajat, ráöntjük a zöldségeket, jó alaposan megszórjuk vegetával, meglocsoljuk a joghurttal, majd ráreszeljük a sajtot.
  4. Betesszük a sütőbe, először csak alsó melegítésre, ha a sütő tud ilyet, majd kb. 30 perc után még pár percet felső sütéssel is sütjük, hogy megpiruljon kicsit. (Lefedni nem kell.)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9006
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 14.

Ajánló

Bármilyen keményebb zöldségből készíthető, a joghurtot lehet tejföllel is helyettesíteni (előbbitől enyhén savanykás ízt kap), valamint a vegeta is bármilyen más fűszerre cserélhető. Sajtnak én ementálit használtam, de itt is lehet trükközni az ízekkel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnő látogatására valami különlegeset szerettem volna készíteni olyan hozzávalókból, amiket itthon találtam. Ezt valójában köretnek készítettem, de vegetáriánusoknak vagy zöldségimádóknak akár egytálétel is lehet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...