r
Nosalty Logó

Ropogós sörkorcsolya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Ropogós sörkorcsolya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kiflik tetejére

Összesen 857 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kiflik tetejére

Összesen 6862 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kiflik tetejére

Összesen 452 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1277.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    533 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 857 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    532.5 g
  • Telített zsírsav
    306 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10223.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    2004 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    2000 mg
  • Nátrium
    5779 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    395.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4442 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4267 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1956 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1074 micro
Összesen 6862 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 452 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kiflik tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Sajtos csiga elkészítése:
  2. A lisztet összemorzsoljuk a kockákra vágott hideg vajjal, hozzáadjuk a tejfölt, a sütőport és a sót. Alaposan összedolgozzuk, akkor lesz jó, ha a tészta már "mindent" felvett, és tiszta marad utána a gyúródeszka. 4 egyforma cipót formázunk belőle, és pihentetjük, míg elkészül a töltelék.
  3. A vajat 4 egyforma részre vágjuk, a sajtokat lereszeljük, és azt is 4 részre osztjuk. Kis edényben alacsony hőfokon felmelegítjük a vajat, és belekeverjük a sajtot és a pirospaprikát. Kicsit kevergetjük, amíg a sajt meg nem olvad, majd levesszük a tűzről.
  4. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel, majd szorosan feltekerjük. Folpack-ba csomagoljuk, és pár óráig (esetleg egész éjszakára) hűtőben pihentetjük.
  5. A pihentetés után vékonyan felkarikázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.
  6. Köményes kifli elkészítése.
  7. A tészta hozzávalói ugyanazok, mint a sajtos csigáknak, csak a pihentetés után a kis cipókat kör alakúra nyújtjuk, és 8 részre vágjuk.
  8. Olvasztott vajjal megkenjük, és kis kifliket formázunk belőle.
  9. Tetjüket megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk köménnyel.
  10. Ugyanúgy sütjük, mint a sajtos csigákat.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 8107
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós sörkorcsolya
A kis gasztronauta 142 recept

Aki omlósabban szereti a tésztát, süsse kevesebb ideig, aki (mint mi:)) ropogósabban, kicsit süsse tovább.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kiflik tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...