r
Nosalty Logó

Ropogós kéreg alatt sült sertéskaraj

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Ropogós kéreg alatt sült sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 682 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2725 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 682 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.3 g

Zsír

  • Összesen
    118.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6363.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    2505 mg
  • Nátrium
    2842 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.8 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1109.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 2725 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt megmossuk lecsöpögtetjük, és szárazra törölgetjük, sóval, őrölt borssal jól bedörzsöljük, ne sajnáljuk, a felforrósított olajon körös-körül megpirítjuk.
  2. Tűzálló tálba tesszük, kevés húslevessel meglocsoljuk és előmelegített sütőben kb. egy órán át sütjük, néha-néha húslevessel meglocsoljuk.
  3. Közben a hagymát felaprítjuk, az almát lereszeljük vagy azt is felaprítjuk (én a hagymával együtt robotgépbe teszem, ami kellő méretűre aprítja), majd a tojássárgájával, a birsalmalekvárral, fahéjjal, csipetnyi sóval elkeverjük, és annyi zsemlemorzsával dolgozzuk össze, hogy képlékeny masszává váljon. Ha a hús elkészül, kicsit várunk, hogy hűljön, és csak utána jön a következő lépés.
  4. Az almás-hagymás masszával a húst ujjnyi vastagon beborítjuk, kicsit rá is nyomkodjuk, és további 30-45 percig sütjük, míg szépen rápirul a fűszeres kéreg.
  5. Negyedekbe vágott sült hagymát, almakompótot, birsalmalekvárt és burgonyapürét kínálhatunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 17776
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Birsalmalekvárt kaptam még nyáron, nem igazán ismertem, és nem is tudtam mit kezdjek vele. Egyszer csak rátaláltam erre a receptre, azóta imádom a birsalmalekvárt:) nagyon illik a krumplipüréhez és a sült húshoz!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...