r
Nosalty Logó

Ropogós kéreg alatt sült sertéskaraj

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Ropogós kéreg alatt sült sertéskaraj
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

682
Kalória
58.3g
Fehérje
40.5g
Szénhidrátok
29.6g
Zsír
277.4g
Víz
214.3g
Koleszterin
3.4g
Rost
16.1g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 682 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2725 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    277.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 682 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.3 g

Zsír

  • Összesen
    118.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6363.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    2505 mg
  • Nátrium
    2842 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.8 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1109.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    779 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 2725 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

  1. A karajt megmossuk lecsöpögtetjük, és szárazra törölgetjük, sóval, őrölt borssal jól bedörzsöljük, ne sajnáljuk, a felforrósított olajon körös-körül megpirítjuk.
  2. Tűzálló tálba tesszük, kevés húslevessel meglocsoljuk és előmelegített sütőben kb. egy órán át sütjük, néha-néha húslevessel meglocsoljuk.
  3. Közben a hagymát felaprítjuk, az almát lereszeljük vagy azt is felaprítjuk (én a hagymával együtt robotgépbe teszem, ami kellő méretűre aprítja), majd a tojássárgájával, a birsalmalekvárral, fahéjjal, csipetnyi sóval elkeverjük, és annyi zsemlemorzsával dolgozzuk össze, hogy képlékeny masszává váljon. Ha a hús elkészül, kicsit várunk, hogy hűljön, és csak utána jön a következő lépés.
  4. Az almás-hagymás masszával a húst ujjnyi vastagon beborítjuk, kicsit rá is nyomkodjuk, és további 30-45 percig sütjük, míg szépen rápirul a fűszeres kéreg.
  5. Negyedekbe vágott sült hagymát, almakompótot, birsalmalekvárt és burgonyapürét kínálhatunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Birsalmalekvárt kaptam még nyáron, nem igazán ismertem, és nem is tudtam mit kezdjek vele. Egyszer csak rátaláltam erre a receptre, azóta imádom a birsalmalekvárt:) nagyon illik a krumplipüréhez és a sült húshoz!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!