Ropogós kéreg alatt sült sertéskaraj
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g sertés rövidkaraj415 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
53 kcal
-
125g alaplé9 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
50g alma23 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
15g lekvár/ dzsem42 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
Összesen
682
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g sertés rövidkaraj1660 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
200g alma94 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
60g lekvár/ dzsem167 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
Összesen
2725
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
76 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
23g alaplé2 kcal
-
12.4g vöröshagyma5 kcal
-
9.2g alma4 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
2.8g lekvár/ dzsem8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4.6g zsemlemorzsa18 kcal
Összesen
126
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.3 g
Zsír
-
Összesen 29.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1590.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 626 mg
-
Nátrium 711 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 277.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 195 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
682
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 233.3 g
Zsír
-
Összesen 118.5 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 857 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6363.7 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 304 mg
-
Kálcium 358 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 320 mg
-
Foszfor 2505 mg
-
Nátrium 2842 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 161.8 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1109.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 254 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 779 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 281 micro
Összesen
2725
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 292.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
-
1 kg sertés rövidkaraj
-
só ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
1 db tojássárgája
-
3 ek lekvár/ dzsem
-
10 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
- A karajt megmossuk lecsöpögtetjük, és szárazra törölgetjük, sóval, őrölt borssal jól bedörzsöljük, ne sajnáljuk, a felforrósított olajon körös-körül megpirítjuk.
- Tűzálló tálba tesszük, kevés húslevessel meglocsoljuk és előmelegített sütőben kb. egy órán át sütjük, néha-néha húslevessel meglocsoljuk.
- Közben a hagymát felaprítjuk, az almát lereszeljük vagy azt is felaprítjuk (én a hagymával együtt robotgépbe teszem, ami kellő méretűre aprítja), majd a tojássárgájával, a birsalmalekvárral, fahéjjal, csipetnyi sóval elkeverjük, és annyi zsemlemorzsával dolgozzuk össze, hogy képlékeny masszává váljon. Ha a hús elkészül, kicsit várunk, hogy hűljön, és csak utána jön a következő lépés.
- Az almás-hagymás masszával a húst ujjnyi vastagon beborítjuk, kicsit rá is nyomkodjuk, és további 30-45 percig sütjük, míg szépen rápirul a fűszeres kéreg.
- Negyedekbe vágott sült hagymát, almakompótot, birsalmalekvárt és burgonyapürét kínálhatunk mellé.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 100 perc
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 17776
- Feltöltés dátuma: 2012. január 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Birsalmalekvárt kaptam még nyáron, nem igazán ismertem, és nem is tudtam mit kezdjek vele. Egyszer csak rátaláltam erre a receptre, azóta imádom a birsalmalekvárt:) nagyon illik a krumplipüréhez és a sült húshoz!