r
Nosalty Logó

Ropogós falusi kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Ropogós falusi kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5408.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    588 mg
  • Foszfor
    1529 mg
  • Nátrium
    2439 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 2188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos vízben oldjuk fel a cukrot, keverjük hozzá az élesztőt, tegyük félre 10 percre.
  2. A liszteket keverjük össze a zabpehellyel, darával, korpával, szezámmaggal meg a sóval.
  3. Öntsük hozzá az élesztős vizet, a felolvasztott vajat, üssük bele a tojást.
  4. Dagasszuk 8-10 percig (ha ragadós lenne a tészta, akkor most adjunk hozzá apránként a plusz 6 dkg finomlisztből), rakjuk egy kiolajozott edénybe, kenjük be a tetejét is.
  5. Letakarva duplájára kelesztjük.
  6. Kicsit gyúrjuk át, majd formázzuk a sütőedény alakjára (én egy ovális jénait használtam), amit kiolajoztunk előzőleg. Rakjuk bele a tésztát, beolajozott fóliával letakarva, ismét a duplájára kelesztjük.
  7. Éles késsel néhány helyen vágjuk be a kenyér tetejét, forró sütőbe tolva pirosra sütjük. Borítsuk ki a tepsiből rácsra, és hagyjuk kicsit hűlni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 29x9
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1628
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Beírtam a google-ba, hogy köles recepteket keresek, és ezt találtam a food.com-on. Először kölessel sütöttem, de nem akar a tésztában maradni, sem gyúráskor, se szeleteléskor, csak úgy pattog kifelé belőle. Azért cseréltem le szezámmagra, mert úgy írja, hogy azzal is jó. A mézet is kihagytam, nekem túl édes azzal, vaj helyett meg lehet olajat is, akkor nem kell olvasztgatni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...