r
Nosalty Logó

Ropogós burgonyagolyók

5,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Ropogós burgonyagolyók

Hozzávalók

217
Kalória
6.5g
Fehérje
39.8g
Szénhidrátok
3.2g
Zsír
82.1g
Víz
8.5g
Koleszterin
2.3g
Rost
801.6mg
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 869 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1994 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    328.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 869 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 75 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyákat megpucolva, de egészben, sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, hagyjuk kihűlni, majd reszeljük le vagy pürésítsük simára.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a burgonyapürét a keményítővel, finomra vágott petrezselyemmel, reszelt parmezánnal, szerecsendióval, sóval és fekete borssal.
  3. A benedvesített kezünkkel formázzunk a keverékből kis méretű golyókat (kb. mint egy 50 forintos).
  4. Egy serpenyőben vagy fazékban melegítsük fel az olajat 170 °C-ra.
  5. Süssük a burgonyagolyókat adagokban, ügyelve arra, hogy a serpenyő ne legyen túlzsúfolt, mert akkor kihűl az olaj, és nem fognak szépen pirulni, illetve össze is ragadnak. Addig süssük, amíg aranyszínűek és ropogósak lesznek, kb. 4-5 percig.
  6. Még langyosan szórjuk meg sóval, parmezánnal és petrezselyemmel, jól forgassuk össze, és tálaljuk kedvenc szószainkkal, vagy szaftos raguk mellé köretnek.

Recept infó

A burgonya szerény alapanyag, sokoldalúsága miatt azonban királyi helyet foglal el a világkonyhában, a hasábburgonyától kezdve a krémes burgonyapürén át a megannyi comfort foodig. Most viszont valami egészen más készül nálunk: néhány egyszerű összetevőből olyan snacket (vagy akár köretet) készítünk, ami felveti a kérdést, hogy ez eddig miért nem jutott eszünkbe?! A ropogós burgonyagolyók nem igazán kötődnek semmilyen konkrét konyhához, szóval legyen szó spanyol krokettről vagy burgonyafánkról, a koncepció szinte ugyanaz: fogjuk a maradék burgonyapürét, fűszerezzük, formázzuk, majd aranybarnára és ropogósra sütjük. Egyszerű, mégis ellenállhatatlanul finom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!