r
Nosalty Logó

Ropogós burgonyagolyók

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Ropogós burgonyagolyók
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 869 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1994 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    492 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 869 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat megpucolva, de egészben, sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, hagyjuk kihűlni, majd reszeljük le vagy pürésítsük simára.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a burgonyapürét a keményítővel, finomra vágott petrezselyemmel, reszelt parmezánnal, szerecsendióval, sóval és fekete borssal.
  3. A benedvesített kezünkkel formázzunk a keverékből kis méretű golyókat (kb. mint egy 50 forintos).
  4. Egy serpenyőben vagy fazékban melegítsük fel az olajat 170 °C-ra.
  5. Süssük a burgonyagolyókat adagokban, ügyelve arra, hogy a serpenyő ne legyen túlzsúfolt, mert akkor kihűl az olaj, és nem fognak szépen pirulni, illetve össze is ragadnak. Addig süssük, amíg aranyszínűek és ropogósak lesznek, kb. 4-5 percig.
  6. Még langyosan szórjuk meg sóval, parmezánnal és petrezselyemmel, jól forgassuk össze, és tálaljuk kedvenc szószainkkal, vagy szaftos raguk mellé köretnek.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 3486
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós burgonyagolyók
Gerzsenyi Flóra 415 recept

A burgonya szerény alapanyag, sokoldalúsága miatt azonban királyi helyet foglal el a világkonyhában, a hasábburgonyától kezdve a krémes burgonyapürén át a megannyi comfort foodig. Most viszont valami egészen más készül nálunk: néhány egyszerű összetevőből olyan snacket (vagy akár köretet) készítünk, ami felveti a kérdést, hogy ez eddig miért nem jutott eszünkbe?! A ropogós burgonyagolyók nem igazán kötődnek semmilyen konkrét konyhához, szóval legyen szó spanyol krokettről vagy burgonyafánkról, a koncepció szinte ugyanaz: fogjuk a maradék burgonyapürét, fűszerezzük, formázzuk, majd aranybarnára és ropogósra sütjük. Egyszerű, mégis ellenállhatatlanul finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...