r
Nosalty Logó

Rizzsel rakott gomba

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Rizzsel rakott gomba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 740 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2958 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    905 micro
Összesen 740 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    185.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3298.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    771 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1511 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1555.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1245 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    276 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    886 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1038 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2430 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3621 micro
Összesen 2958 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy méretes edényben forró olajon pár percig átkeverjük a rizst, majd sózzuk, és felöntjük forró vízzel. Hagyjuk kb. 5-6 percig forrni. Ezután lekapcsolva alatta a lángot (tüzet) hagyjuk, hogy készre dagadjon. A tejfölt sózzuk, borsozzuk. A főtt tojásokat kisebb kockákra vágjuk.
  2. A gombát tisztítás után tetszőleges alakúra szeleteljük. A petrezselymet és a hagymát finomra aprítjuk. Egy méretes serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a gombát. Kevergetve sütögetjük, majd sózzuk, és rászórjuk a petrezselymet. Fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Egy méretes tepsi vagy jénaitál (nálam ez 24x15 cm) aljába teszünk egy kevéske olajat, és a rizs felét egyenletesen belesimítjuk. Itt-ott tejfölt csepegtetünk rá. Erre jön a gombás ragu. A ragura az apró darabokra vágott főtt tojás, ide-oda csepegtetett tejföl. Erre elosztjuk egyenletesen a maradék rizst.
  4. A megmaradt tejfölbe belekeverjük a nyers tojást. Sózzuk, borsozzuk, és ráöntjük a rizs tetejére. Előmelegített 180 C fokos sütőbe téve kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük, és úgy tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x15
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 4268
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rizzsel rakott gomba
Lizinka_ 607 recept

Variáció bármilyen gomba elkészítésére. Aki szereti a gombát, gombás ételeket, annak biztosan ízleni fog.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...