r
Nosalty Logó

Rizsfelfújt tejforralóban főzve (Rizskoch 9.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Rizsfelfújt tejforralóban főzve (Rizskoch 9.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A rizsfelfújthoz

Az öntethez

Összesen 519 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A rizsfelfújthoz

Az öntethez

Összesen 3126 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A rizsfelfújthoz

Az öntethez

Összesen 123 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 519 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3632.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    2016 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    1007 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.9 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    625 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 3126 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

A rizsfelfújthoz

Az öntethez

Elkészítés

A rizsfelfújthoz

  1. A forralót ugyan úgy használjuk, mintha tejet akarnánk benne forralni. Beleöntjük a megmosott rizst, a tejet, a vaníliás cukrot és a 2 dl vizet.
  2. Feltesszük főni. Amikor a forralónk elkezd sípolni, lejjebb vesszük a tüzet alatta, és még főzzük 10-15 percet (vagy amíg a rizs megdagad, és a tejes víz elfőtt).
  3. A tojások sárgáját, a vajat, a lisztet és a cukrot habosra keverjük.
  4. Ezzel a vajas-tojásos-cukros keverékkel összekeverjük a langyosra hűlt rizst.
  5. Egy jénai tálat vagy kuglófformát kikenünk, és prézlivel kiszórunk. Beleöntjük a rizses masszát, és előmelegített sütőben sütjük.
  6. Rákenjük a kemény habbá vert tojásfehérjét, és addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
  7. A pudingot a szokásos módon megfőzzük, csak 0,5 liter tej helyett 0,7 litert használunk, hogy ne legyen nagyon sűrű.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9619
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az egyik munkatársnőmtől lestem el, ő mindig így szokta a rizsfelfújtat készíteni. Egyszer kipróbáltam, és nagyon finom volt. Azóta is így készítem már tíz éve.

Hozzávalók

A rizsfelfújthoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...