r
Nosalty Logó

Rizsfelfújt tejforralóban főzve (Rizskoch 9.)

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Maria.
Rizsfelfújt tejforralóban főzve (Rizskoch 9.)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rizsfelfújthoz

Az öntethez

519
Kalória
13.4g
Fehérje
84.3g
Szénhidrátok
11.2g
Zsír
52.5g
Víz
70g
Koleszterin
1.2g
Rost
44.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A rizsfelfújthoz

Az öntethez

Összesen 519 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A rizsfelfújthoz

Az öntethez

Összesen 3126 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A rizsfelfújthoz

Az öntethez

Összesen 123 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 519 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3632.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    2016 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    1007 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.9 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    315.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    625 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 3126 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

A rizsfelfújthoz

  1. A forralót ugyan úgy használjuk, mintha tejet akarnánk benne forralni. Beleöntjük a megmosott rizst, a tejet, a vaníliás cukrot és a 2 dl vizet.
  2. Feltesszük főni. Amikor a forralónk elkezd sípolni, lejjebb vesszük a tüzet alatta, és még főzzük 10-15 percet (vagy amíg a rizs megdagad, és a tejes víz elfőtt).
  3. A tojások sárgáját, a vajat, a lisztet és a cukrot habosra keverjük.
  4. Ezzel a vajas-tojásos-cukros keverékkel összekeverjük a langyosra hűlt rizst.
  5. Egy jénai tálat vagy kuglófformát kikenünk, és prézlivel kiszórunk. Beleöntjük a rizses masszát, és előmelegített sütőben sütjük.
  6. Rákenjük a kemény habbá vert tojásfehérjét, és addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
  7. A pudingot a szokásos módon megfőzzük, csak 0,5 liter tej helyett 0,7 litert használunk, hogy ne legyen nagyon sűrű.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30

Ezt az egyik munkatársnőmtől lestem el, ő mindig így szokta a rizsfelfújtat készíteni. Egyszer kipróbáltam, és nagyon finom volt. Azóta is így készítem már tíz éve.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rizskoch friss málnával

A tejberizsnél már csak egy dolog jobb, mégpedig a sült tejberizs, becses nevén hívva a rizskoch. Ez az a desszert, ami hidegen és melegen is egyaránt mennyei, egyszerűen nem lehet betelni ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!