r
Nosalty Logó

Rikottás töltött padlizsán

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rikottás töltött padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 689 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1377 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1291.9 g
  • Cink
    390 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    301 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    180 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 689 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    110.9 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2583.8 g
  • Cink
    781 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    601 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    360 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1377 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317 g
  • Cink
    96 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    44 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a padlizsánt, majd vékony csíkokra vágva besózva pihentetjük kb 1 órán át. Ilyenkor a padlizsán levet ereszt, melyet le kell önteni róla, valamint a pihenő után hideg vízzel öblítsük le róla a sót.
  2. Még a padlizsánunk pihen, addig elkészíthetjük a rikkotás töltelékeket. (Én 3 féle tölteléket csináltam. Sima sós, paprikás és édes barackosat.) A rikottát három két részre szedjük. Az egyik a sós, míg a másik az édes töltelékhez kell majd.
  3. Az elsőt sóval, borssal, mentával valamint egy csepp olívaolajjal összedolgozzuk, ha valaki akarja, akkor megvadíthatja egy kis szalonnával, vagy kolbásszal is.
  4. A második részhez először lecsurgatjuk a barackbefőttet, majd apró kockákra vágjuk. A felkockázott barackot összekeverjük a rikottával, majd egy kis mentát, citromhéjreszeléket adunk hozzá.
  5. A két elkészült tölteléket pár percre a hűtőbe rakjuk, míg elkészítjük a padlizsánt. Erre azért van szükség, hogy a töltelékünk kemény és zamatos maradjon.
  6. A felszeletelt és lemosott padlizsánt törlőkendőn felszárítjuk, majd serpenyőben vajon pirosra pirítjuk. A sütés közben ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl nagy a hőmérséklet, mert a vaj könnyen odaéghet, ha nem találjuk elégnek a vajat, akkor egy kis olívaolajjal is pótolhatjuk a zsiradékot.
  7. A kisült padlizsáncsíkokat egy törlőkendőn pihentetjük, majd a csíkok 1/3-nál a már előzőleg elkészített töltelékből pár centi hosszú és fél centi magas rikotta dombocskát halmozunk fel. Itt lehetőség van rá, hogy a sós töltelék tetejére néhol erős pistát, vagy ajvárt rakjunk. A töltelék elhelyezése után a csíkokat óvatosan feltekerjük, majd fogpiszkálóval átszúrva rögzítjük.
  8. Az így elkészült ételt ízlés szerint rizzselvagy tört burgonyával tálalhatjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2687
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az utóbbi évben életmódot váltottam, sokat sportolok és főként zöldségekből készült ételeket eszem. Első pár hónapban még élveztem a sült és főtt zöldségeket, de utána már kezdtek unalmassá válni. Így elkezdtem elhagyni a megszokott recepteket, és megpróbáltam kreatív lenni. Mára ez odáig jutott, hogy sokszor a főzés pillanatában még nem tudom, hogy mi lesz a vége, csak kipakolok pár dolgot a hűtőből, és elkezdek alkotni. A mottóm: hús nélkül is szép az élet... ez nem azt jelenti, hogy nem eszek húst, csak azt, hogy többnyire zöldségeket fogyasztok, húsokból meg inkább csak baromfit és halat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...