r
Nosalty Logó

Rikottás töltött padlizsán

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Rikottás töltött padlizsán
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

689
Kalória
26.2g
Fehérje
22.6g
Szénhidrátok
55.4g
Zsír
289.2g
Víz
107.5g
Koleszterin
5.2g
Rost
16.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 689 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1377 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1291.9 g
  • Cink
    390 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    301 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    289.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    180 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 689 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    110.9 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2583.8 g
  • Cink
    781 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    601 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    578.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    360 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1377 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317 g
  • Cink
    96 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    74 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    44 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a padlizsánt, majd vékony csíkokra vágva besózva pihentetjük kb 1 órán át. Ilyenkor a padlizsán levet ereszt, melyet le kell önteni róla, valamint a pihenő után hideg vízzel öblítsük le róla a sót.
  2. Még a padlizsánunk pihen, addig elkészíthetjük a rikkotás töltelékeket. (Én 3 féle tölteléket csináltam. Sima sós, paprikás és édes barackosat.) A rikottát három két részre szedjük. Az egyik a sós, míg a másik az édes töltelékhez kell majd.
  3. Az elsőt sóval, borssal, mentával valamint egy csepp olívaolajjal összedolgozzuk, ha valaki akarja, akkor megvadíthatja egy kis szalonnával, vagy kolbásszal is.
  4. A második részhez először lecsurgatjuk a barackbefőttet, majd apró kockákra vágjuk. A felkockázott barackot összekeverjük a rikottával, majd egy kis mentát, citromhéjreszeléket adunk hozzá.
  5. A két elkészült tölteléket pár percre a hűtőbe rakjuk, míg elkészítjük a padlizsánt. Erre azért van szükség, hogy a töltelékünk kemény és zamatos maradjon.
  6. A felszeletelt és lemosott padlizsánt törlőkendőn felszárítjuk, majd serpenyőben vajon pirosra pirítjuk. A sütés közben ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl nagy a hőmérséklet, mert a vaj könnyen odaéghet, ha nem találjuk elégnek a vajat, akkor egy kis olívaolajjal is pótolhatjuk a zsiradékot.
  7. A kisült padlizsáncsíkokat egy törlőkendőn pihentetjük, majd a csíkok 1/3-nál a már előzőleg elkészített töltelékből pár centi hosszú és fél centi magas rikotta dombocskát halmozunk fel. Itt lehetőség van rá, hogy a sós töltelék tetejére néhol erős pistát, vagy ajvárt rakjunk. A töltelék elhelyezése után a csíkokat óvatosan feltekerjük, majd fogpiszkálóval átszúrva rögzítjük.
  8. Az így elkészült ételt ízlés szerint rizzselvagy tört burgonyával tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 10 perc

Az utóbbi évben életmódot váltottam, sokat sportolok és főként zöldségekből készült ételeket eszem. Első pár hónapban még élveztem a sült és főtt zöldségeket, de utána már kezdtek unalmassá válni. Így elkezdtem elhagyni a megszokott recepteket, és megpróbáltam kreatív lenni. Mára ez odáig jutott, hogy sokszor a főzés pillanatában még nem tudom, hogy mi lesz a vége, csak kipakolok pár dolgot a hűtőből, és elkezdek alkotni. A mottóm: hús nélkül is szép az élet... ez nem azt jelenti, hogy nem eszek húst, csak azt, hogy többnyire zöldségeket fogyasztok, húsokból meg inkább csak baromfit és halat.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!