Rikottás töltött padlizsán
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
689
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
1377
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
170
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.2 g
Zsír
-
Összesen 55.4 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1291.9 g
-
Cink 390 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 301 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 343 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 15 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 289.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 366 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 38 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 180 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 265 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
689
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.4 g
Zsír
-
Összesen 110.9 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2583.8 g
-
Cink 781 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 310 mg
-
Vas 601 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 686 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 30 mg
-
Mangán 25 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.3 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 578.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 733 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 75 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 360 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 531 micro
-
β-crypt 85 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
1377
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317 g
-
Cink 96 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 74 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 44 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
170
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg padlizsán
-
10 dkg vaj
-
0.3 teáskanál csípős paprikakrém
-
bors ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
- Meghámozzuk a padlizsánt, majd vékony csíkokra vágva besózva pihentetjük kb 1 órán át. Ilyenkor a padlizsán levet ereszt, melyet le kell önteni róla, valamint a pihenő után hideg vízzel öblítsük le róla a sót.
- Még a padlizsánunk pihen, addig elkészíthetjük a rikkotás töltelékeket. (Én 3 féle tölteléket csináltam. Sima sós, paprikás és édes barackosat.) A rikottát három két részre szedjük. Az egyik a sós, míg a másik az édes töltelékhez kell majd.
- Az elsőt sóval, borssal, mentával valamint egy csepp olívaolajjal összedolgozzuk, ha valaki akarja, akkor megvadíthatja egy kis szalonnával, vagy kolbásszal is.
- A második részhez először lecsurgatjuk a barackbefőttet, majd apró kockákra vágjuk. A felkockázott barackot összekeverjük a rikottával, majd egy kis mentát, citromhéjreszeléket adunk hozzá.
- A két elkészült tölteléket pár percre a hűtőbe rakjuk, míg elkészítjük a padlizsánt. Erre azért van szükség, hogy a töltelékünk kemény és zamatos maradjon.
- A felszeletelt és lemosott padlizsánt törlőkendőn felszárítjuk, majd serpenyőben vajon pirosra pirítjuk. A sütés közben ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl nagy a hőmérséklet, mert a vaj könnyen odaéghet, ha nem találjuk elégnek a vajat, akkor egy kis olívaolajjal is pótolhatjuk a zsiradékot.
- A kisült padlizsáncsíkokat egy törlőkendőn pihentetjük, majd a csíkok 1/3-nál a már előzőleg elkészített töltelékből pár centi hosszú és fél centi magas rikotta dombocskát halmozunk fel. Itt lehetőség van rá, hogy a sós töltelék tetejére néhol erős pistát, vagy ajvárt rakjunk. A töltelék elhelyezése után a csíkokat óvatosan feltekerjük, majd fogpiszkálóval átszúrva rögzítjük.
- Az így elkészült ételt ízlés szerint rizzselvagy tört burgonyával tálalhatjuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2687
- Feltöltés dátuma: 2012. február 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az utóbbi évben életmódot váltottam, sokat sportolok és főként zöldségekből készült ételeket eszem. Első pár hónapban még élveztem a sült és főtt zöldségeket, de utána már kezdtek unalmassá válni. Így elkezdtem elhagyni a megszokott recepteket, és megpróbáltam kreatív lenni. Mára ez odáig jutott, hogy sokszor a főzés pillanatában még nem tudom, hogy mi lesz a vége, csak kipakolok pár dolgot a hűtőből, és elkezdek alkotni. A mottóm: hús nélkül is szép az élet... ez nem azt jelenti, hogy nem eszek húst, csak azt, hogy többnyire zöldségeket fogyasztok, húsokból meg inkább csak baromfit és halat.