Rigó János ahogy Fahéj készíti
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
8 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
209 kcal
-
15 kcal
-
5g porcukor18 kcal
A mázhoz
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
24 kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
46 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
91 kcal
-
28g porcukor108 kcal
A mázhoz
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
28.5g tojás36 kcal
-
5.2g cukor20 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
43.3g növényi habtejszín109 kcal
-
3.5g cukrozatlan kakaópor8 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
A mázhoz
-
8.7g étcsokoládé47 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 583.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 38.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 254 micro
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 74.3 g
Zsír
-
Összesen 198.7 g
-
Telített zsírsav 145 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1098 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3502.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 453 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 494 mg
-
Foszfor 1485 mg
-
Nátrium 909 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 272.3 g
-
Cukor 158 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 231.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 467 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 867 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1525 micro
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 303 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 20 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 kk sütőpor
A krémhez
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
4 ek porcukor
A mázhoz
-
10 dkg étcsokoládé
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A piskótatésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Egyenként hozzáadva a sárgákat tovább verjük. Végül apránként hozzászitáljuk a sütőporral elkevert kakaós lisztet, de ezzel már csak finoman összeforgatjuk.
- Nagy gáztepsiben, sütőpapírt alátéve megsütjük.
- A piskótát a sütőből kivéve kifordítjuk a tepsiből, a papírt lehúzzuk róla, és enyhén lisztezett deszkán kihűtjük.
- A cukrászhabot nem teljesen keményre verjük fel, majd kiszedünk belőle 5 ek-lal, amit 1 ek porcukorral keményre verünk. A hab másik részébe tesszük a 3 ek porcukrot, a kakaóport, és azt is keményre verjük.
- A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk (kb. 16x33 cm-e téglalapokká.) Egyik felére simítjuk a kakaós habot, arra a fehér habot.
- A tészta másik felére kerül a máz, amihez a csokit gőz fölött felolvasztjuk, és 2 ek olajjal elkeverjük. A máz megszikkadása után ezt a lapot felkockázzuk, így tesszük a habos rész tetejére.
- Nem árt, ha 1-2 órára hűtőbe tesszük.
- Vékony pengéjű, éles késsel szeleteljük, amit minden vágás után letisztítunk, és bevizezünk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 33x33
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 1168
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 151268
- Feltöltés dátuma: 2013. február 02.
Ajánló
Kinézete ellenére nem nehéz elkészíteni! A cukrászhabot azért használom, mert nem vagyok hajlandó a bizonytalan minőségű tejszínekkel küszködni. Volt már kudarcom velük bőven. Egyszer-egyszer nyugodtan dolgozhatunk cukrászhabbal, hiszen a cukrászdai sütik is hasonlóból készülnek. És olyan gyakran azért nem sütünk Rigó Jancsit, hogy bármi bajunk legyen tőle.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ó, azok a régi szép idők! Amikor főiskolás korunkban két óra közt egyik tanszékről a másikra gyalogolva félúton valahogy mindig betaláltunk a kis cukrászdába, ahol nevetve-vihogva 2 szelet "Rigó Jánost" kértünk. Úgy majszoltuk kézből, villa nélkül, az utcán csalinkázva, és úgy éreztük, miénk a világ. A Rigó Jancsi nekem azóta is Rigó János, és nagyon-nagyon kedves sütije a szívemnek. Mert közös múltunk miatt ő valahogy más, mint a többi. :)