r
Nosalty Logó

Rigó János ahogy Fahéj készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Fahéj
Rigó János ahogy Fahéj készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 3053 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 264 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    198.7 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1098 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3502.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    1485 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.3 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1525 micro
Összesen 3053 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótatésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Egyenként hozzáadva a sárgákat tovább verjük. Végül apránként hozzászitáljuk a sütőporral elkevert kakaós lisztet, de ezzel már csak finoman összeforgatjuk.
  2. Nagy gáztepsiben, sütőpapírt alátéve megsütjük.
  3. A piskótát a sütőből kivéve kifordítjuk a tepsiből, a papírt lehúzzuk róla, és enyhén lisztezett deszkán kihűtjük.
  4. A cukrászhabot nem teljesen keményre verjük fel, majd kiszedünk belőle 5 ek-lal, amit 1 ek porcukorral keményre verünk. A hab másik részébe tesszük a 3 ek porcukrot, a kakaóport, és azt is keményre verjük.
  5. A kihűlt tésztát hosszában kettévágjuk (kb. 16x33 cm-e téglalapokká.) Egyik felére simítjuk a kakaós habot, arra a fehér habot.
  6. A tészta másik felére kerül a máz, amihez a csokit gőz fölött felolvasztjuk, és 2 ek olajjal elkeverjük. A máz megszikkadása után ezt a lapot felkockázzuk, így tesszük a habos rész tetejére.
  7. Nem árt, ha 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  8. Vékony pengéjű, éles késsel szeleteljük, amit minden vágás után letisztítunk, és bevizezünk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 33x33
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1168
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 151268
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Ajánló

Kinézete ellenére nem nehéz elkészíteni! A cukrászhabot azért használom, mert nem vagyok hajlandó a bizonytalan minőségű tejszínekkel küszködni. Volt már kudarcom velük bőven. Egyszer-egyszer nyugodtan dolgozhatunk cukrászhabbal, hiszen a cukrászdai sütik is hasonlóból készülnek. És olyan gyakran azért nem sütünk Rigó Jancsit, hogy bármi bajunk legyen tőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ó, azok a régi szép idők! Amikor főiskolás korunkban két óra közt egyik tanszékről a másikra gyalogolva félúton valahogy mindig betaláltunk a kis cukrászdába, ahol nevetve-vihogva 2 szelet "Rigó Jánost" kértünk. Úgy majszoltuk kézből, villa nélkül, az utcán csalinkázva, és úgy éreztük, miénk a világ. A Rigó Jancsi nekem azóta is Rigó János, és nagyon-nagyon kedves sütije a szívemnek. Mert közös múltunk miatt ő valahogy más, mint a többi. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...