r
Nosalty Logó

Rigatoni fűszeres báránykolbász raguval

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Barilla
Rigatoni fűszeres báránykolbász raguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Paradicsomszósz készítése

Tésztafőzés

Étel összeállítása és tálalás

Összesen 1188 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Paradicsomszósz készítése

Tésztafőzés

Étel összeállítása és tálalás

Összesen 4748 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Paradicsomszósz készítése

Tésztafőzés

Étel összeállítása és tálalás

Összesen 232 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5422.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    4379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    1300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 1188 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.3 g

Zsír

  • Összesen
    247.8 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21688.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    1497 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1890 mg
  • Nátrium
    17517 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    918 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1274 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    5199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21960 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 4748 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1074 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

Paradicsomszósz készítése

Tésztafőzés

Étel összeállítása és tálalás

Elkészítés

Paradicsomszósz készítése

  1. Közepes hőmérsékleten melegítsünk olívaolajat egy nagyobb szószkészítő edényben.
  2. Adjuk hozzá az aprított kakukkfüvet és a répát, főzzük 5 percig, amíg a répa megpuhul.
  3. Ekkor jönnek az egész paradicsomok levével együtt, ezekkel gyakori kevergetés mellett forraljuk össze a hagymás répaalapot. Majd vegyük lejjebb a hőfokot, és pároljuk további 30 percig, hogy olyan sűrű legyen, mint egy zabkása. Fűszerezzük sóval, borssal.
  4. A paradicsomszószt öntsük át egy közepes szószos edénybe, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a kolbászdarabkákat. Vegyük alacsonyabbra a hőmérsékletet, és pároljuk vele 1 órán keresztül.
  5. Kanalazzuk le a húsból eredő zsiradékot a szósz tetejéről, és húzzuk le az edényt a tűzről. Hűtsük rövid ideig, majd egy konyhai robotgép segítségével turmixoljuk simára a szószt. Öntsük egy 30 cm-es serpenyőbe, és tartsuk melegen.

Tésztafőzés

  1. Forraljunk vizet a tésztához, sózzuk ízlés szerint.
  2. Főzzük al dente a rigatonit a csomagoláson leírtak szerint.
  3. Szűrük le, majd öntsük a paradicsomszószhoz a serpenyőbe.

Étel összeállítása és tálalás

  1. Kevergetve melegítsük össze a szószt a tésztával, ez kb. egy perc, majd szórjuk rá mentaleveleket, és további 1 percig melegítsük.
  2. Melegített tányérokon tálaljuk az adagokat. Szórjunk reszelt pecorino sajtot a tészta tetejére. Azonnal fogyasszuk.
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3862
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 16.

Ajánló

A fűszeres báránykolbász csodálatos, pikáns ízt ad az ételnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rigatoni fűszeres báránykolbász raguval
Barilla 60 recept

Ritkán kerül az étkezőasztalra ilyen nagyszerű fogás! Érdemes időt szánni a báránykolbász beszerzésére és hétköznapi tésztaételeink közé becsempészni egy egyedi ízű, valódi olasz tészta-különlegességet. www.barilla.hu

Hozzávalók

Paradicsomszósz készítése

Tésztafőzés

Étel összeállítása és tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...