Rigatoni fűszeres báránykolbász raguval
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Barilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
Paradicsomszósz készítése
-
125g rigatoni tészta464 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
10g sárgarépa4 kcal
-
200g konzerv paradicsom32 kcal
-
6g só0 kcal
-
113g kolbász509 kcal
-
0g menta0 kcal
-
25g pecorino sajt97 kcal
Tésztafőzés
Étel összeállítása és tálalás
Összesen
1188
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
Paradicsomszósz készítése
-
500g rigatoni tészta1855 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
5g kakukkfű5 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
800g konzerv paradicsom128 kcal
-
22g só0 kcal
-
450g kolbász2034 kcal
-
0g menta0 kcal
-
100g pecorino sajt387 kcal
Tésztafőzés
Étel összeállítása és tálalás
Összesen
4748
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
Paradicsomszósz készítése
-
24.5g rigatoni tészta91 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
2g sárgarépa1 kcal
-
39.1g konzerv paradicsom6 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
22g kolbász99 kcal
-
0g menta0 kcal
-
4.9g pecorino sajt19 kcal
Tésztafőzés
Étel összeállítása és tálalás
Összesen
232
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.8 g
Zsír
-
Összesen 62 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5422.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 374 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 473 mg
-
Nátrium 4379 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 229.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 309 micro
-
β-karotin 1300 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5490 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
1188
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 203.3 g
Zsír
-
Összesen 247.8 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21688.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 337 mg
-
Kálcium 1497 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 407 mg
-
Foszfor 1890 mg
-
Nátrium 17517 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 418.1 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 918 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 484 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 118 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1274 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 5199 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 21960 micro
-
Lut-zea 865 micro
Összesen
4748
kcal
- 11% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1060.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 857 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1074 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Paradicsomszósz készítése
- Közepes hőmérsékleten melegítsünk olívaolajat egy nagyobb szószkészítő edényben.
- Adjuk hozzá az aprított kakukkfüvet és a répát, főzzük 5 percig, amíg a répa megpuhul.
- Ekkor jönnek az egész paradicsomok levével együtt, ezekkel gyakori kevergetés mellett forraljuk össze a hagymás répaalapot. Majd vegyük lejjebb a hőfokot, és pároljuk további 30 percig, hogy olyan sűrű legyen, mint egy zabkása. Fűszerezzük sóval, borssal.
- A paradicsomszószt öntsük át egy közepes szószos edénybe, forraljuk fel, majd adjuk hozzá a kolbászdarabkákat. Vegyük alacsonyabbra a hőmérsékletet, és pároljuk vele 1 órán keresztül.
- Kanalazzuk le a húsból eredő zsiradékot a szósz tetejéről, és húzzuk le az edényt a tűzről. Hűtsük rövid ideig, majd egy konyhai robotgép segítségével turmixoljuk simára a szószt. Öntsük egy 30 cm-es serpenyőbe, és tartsuk melegen.
Tésztafőzés
- Forraljunk vizet a tésztához, sózzuk ízlés szerint.
- Főzzük al dente a rigatonit a csomagoláson leírtak szerint.
- Szűrük le, majd öntsük a paradicsomszószhoz a serpenyőbe.
Étel összeállítása és tálalás
- Kevergetve melegítsük össze a szószt a tésztával, ez kb. egy perc, majd szórjuk rá mentaleveleket, és további 1 percig melegítsük.
- Melegített tányérokon tálaljuk az adagokat. Szórjunk reszelt pecorino sajtot a tészta tetejére. Azonnal fogyasszuk.
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3865
- Feltöltés dátuma: 2014. január 16.
Ajánló
A fűszeres báránykolbász csodálatos, pikáns ízt ad az ételnek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Barilla
60 recept
Ritkán kerül az étkezőasztalra ilyen nagyszerű fogás! Érdemes időt szánni a báránykolbász beszerzésére és hétköznapi tésztaételeink közé becsempészni egy egyedi ízű, valódi olasz tészta-különlegességet. www.barilla.hu