r
Nosalty Logó

Ricottatorta nektarinnal és citrommal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ricottatorta nektarinnal és citrommal
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 674 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4050 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 209 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 674 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    248 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3378.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    918 mg
  • Nátrium
    1161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.8 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    931.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1353 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1461 micro
  • β-crypt
    468 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 4050 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A kekszet az aprítóban összetörjük és hozzáadjuk az olvasztott margarint.
  2. A tortaforma alját megkejük margarinnal és belenyomkodjuk a kekszes masszát.
  3. A ricottát összetörjük egy villával, hozzáajuk a mascarponét és a mézet, jól összekeverjük. A nektarint megmossuk és felvágjuk apró kockákra, hozzákeverjük a krémhez, ízesítjük a citrom héjával és levével. Majd ráöntjük a formába nyomkodott kekszre.
  4. A tortazselét a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, a torta tetejét feldíszítjük nektarinnal, citrommal és mentalevelekkel és ráöntjük a zselét.
  5. 2 órára hűtőbe tesszük, és utána fogyasztható.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2084
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A születésnapomra készítettem magamnek, mert valamilyen inditatásból a családom azt hiszi, hogy még mindig a dobostorta kedvencem... ez így volt kb. 8-10 éves koromban De jelentem felnőttem... így megleptem magam ezzel a kis könnyű, egyszerű nyári desszerttel, ami persze nekik is jobban ízlett az augusztusi kánikulában, mint a cukrászdai dobostortájuk :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...