r
Nosalty Logó

Ricottás tortácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ricottás tortácskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

A tortácskák összeállítása

Összesen 244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

A tortácskák összeállítása

Összesen 1960 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

A tortácskák összeállítása

Összesen 293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    89.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2311.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.9 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    759 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    744 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 1960 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

A tortácskák összeállítása

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A cukrot, sót, a fél citrom reszelt héját, a vanília rúd magjait egy edénybe kimérjük, majd 1 tojást felverünk, lemérjük, és a felét hozzáadjuk a tésztához.
  2. A vajat mikróban felolvasztjuk, hozzákeverjük a többi alapanyaghoz, a sütőporral elkevert lisztet pedig több részletben keverjük hozzá.
  3. A tésztát kiemeljük a munkalapra, egy-kettőt gyúrunk rajta, és folpackba csomagolva egy órán át a hűtőben pihentetjük. A tésztával a vaj miatt érdemes gyorsan dolgozni.

Hozzávalók a töltelékhez

  1. Míg pihen a tésztánk, elkészítjük a krémet. A ricottát kikeverjük a cukorral, hozzáadunk egy felvert tojást, a citrom reszelt héját, a mandulaaromát és a rumot. (Itt lehet az ízen javítani, akkor a két utóbbi alapanyag elhagyható, és fél tk amarettóval helyettesíthető.)
  2. Végül a csokicseppeket is óvatosan hozzákeverjük. A krémet is hűtőben pihentetjük, amíg a tésztára várunk.

A tortácskák összeállítása

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. A tésztát a pihentetés után kinyújtjuk, 8 kisebb kört szaggatunk belőle, amit előzőleg kissé kivajazott muffin formákba igazítunk.
  3. A tésztával nem olyan könnyű dolgozni, de utólag lehet javítani a széleken. Ha ezzel megvagyunk, töltsük meg a krémmel.
  4. A tésztát 40 perc alatt süssük meg, míg az alja szépen megszilárdul, a belseje kissé remegős lesz, és a teteje kicsi színt kap. Ha a szélei nagyon pirulnának, fedjük le alufóliával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3304
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 18.

Ajánló

A torták süthetők 4 mini tart formában vagy egy 20 cm-es gyümölcstorta formában is. Tipp: Mivel én régi gáztűzhelyen sütök, trükköznöm kellett, a legmagasabb fokon melegítettem elő a sütőt, kicsit mérsékeltem középen sütöttem 20 percig, de mivel a linzertésztám nagyon pirult, a legmagasabb szintre helyeztem a mini tortákat, a 30. percben a legkisebb fokra vettem a sütőt, és további 10 percig sütöttem. Kicsit a sütőben pihentettem, majd a sütőből kivéve is, később késsel, nagyon könnyen kivehető volt a muffin formából a kész tortácskák.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaly ősszel egyik barátnőmmel sütitanfolyamon vettünk részt, ahol négyféle sajttortát készítettünk. Szuper volt a hangulat, az alapanyagok jó minőségűek, a cukrász pedig türelmes és segítőkész. Az eredeti recepten kicsit módosítottam, ezért is merem megosztani az oldalon. Eredetileg mini tart formákban sütöttük, de én most muffin formában készítettem el anyák napjára. 

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

A tortácskák összeállítása

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...