r
Nosalty Logó

Ricottás-mandulás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Ricottás-mandulás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 3642 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 357 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 456 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.7 g

Zsír

  • Összesen
    283.8 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4490.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    681 mg
  • Foszfor
    1889 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.5 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    387 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1609 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 3642 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A vajat a cukorral, kézi mixerrel krémesre keverjük, majd hozzádolgozzuk egyenként a tojássárgákat. A citromhéjat és levet a tojásos-vajas krémhez kavarjuk, majd hozzádolgozzuk a ricottát és a mandulát. Legvégül óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát pedig kevés vajjal kikenjük. A masszát az előkészített formába simítjuk. Megszórjuk a mandulapehellyel.
  4. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2463
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, szaftos sütemény. Tálalás előtt szórjuk meg a süteményt porcukorral.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...