Ricottás-mandulás sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 29% Zsír
Összesen
456
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 29% Zsír
Összesen
3642
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 561.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 236 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
456
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.7 g
Zsír
-
Összesen 283.8 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 124 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 1165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4490.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 1197 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 681 mg
-
Foszfor 1889 mg
-
Nátrium 611 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 213.5 g
-
Cukor 162 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 387 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1636 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 184 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 220 micro
-
Kolin: 759 mg
-
Retinol - A vitamin: 1609 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 329 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 980 micro
Összesen
3642
kcal
- 10% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 27.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 186 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
357
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük.
- A vajat a cukorral, kézi mixerrel krémesre keverjük, majd hozzádolgozzuk egyenként a tojássárgákat. A citromhéjat és levet a tojásos-vajas krémhez kavarjuk, majd hozzádolgozzuk a ricottát és a mandulát. Legvégül óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
- Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát pedig kevés vajjal kikenjük. A masszát az előkészített formába simítjuk. Megszórjuk a mandulapehellyel.
- Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 2463
- Feltöltés dátuma: 2020. június 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom, szaftos sütemény. Tálalás előtt szórjuk meg a süteményt porcukorral.