r
Nosalty Logó

Ricotta-val töltött paprika salátaágyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dömi
Ricotta-val töltött paprika salátaágyon
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paprikához

A salátához

Az öntethez

Összesen 450 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paprikához

A salátához

Az öntethez

Összesen 900 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A paprikához

A salátához

Az öntethez

Összesen 46 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    801.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    5197 micro
  • β-crypt
    975 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1641 micro
Összesen 450 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2781.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1602.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    555 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    456 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    320 micro
  • β-karotin
    10393 micro
  • β-crypt
    1950 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3283 micro
Összesen 900 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    255 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

A paprikához

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A paprikához

  1. A ricottát a tejföllel és az összevágott hagymával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
  2. Állni hagyjuk, míg a paprikát kimagozzuk, majd megtöltjük a ricottával. Ha lehet, jobb előre elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek. (Én megcsináltam reggel, és munka után ettük meg.)
  3. A salátát és a többi tetszés szerinti zöldséget megtisztítjuk (én tölgylevél salátát vettem, de másik fajtával is jó lehet).
  4. A zöldségeket tetszés szerint kisebb darabokra vágjuk, tépjük.
  5. Sót ne tegyünk rá, mert összeesik és nem lesz gusztusos!
  6. A kefirt az apróra vágott fokhagymával és az apróra vágott bazsalikommal összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk.
  7. Tálaláskor a tányérra teszünk salátát, és rátesszük a töltött paprikát, majd meglocsoljuk ízlés szerint az öntettel.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4607
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Voltunk bevásárolni, és megláttam, hogy van olcsó paprika. Jött az ihlet, hogy legyen töltött paprika belőle, mert különben nem szeretem ezt a fajta paprikát! :-)   

Hozzávalók

A paprikához

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...