r
Nosalty Logó

Ribizlizselével átölelt vaníliakrém piskótaalagútban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Ribizlizselével átölelt vaníliakrém piskótaalagútban
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

ribizlizselé

vaníliakrém

továbbá

Összesen 452 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

ribizlizselé

vaníliakrém

továbbá

Összesen 1804 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

ribizlizselé

vaníliakrém

továbbá

Összesen 185 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 452 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    553 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.5 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 1804 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

ribizlizselé

vaníliakrém

továbbá

Elkészítés

ribizlizselé

  1. A nyers ribizlit mosás, szárazás után (pár szemet félreteszünk) összeaprítjuk, majd szűrőkanálban átnyomjuk, hogy megszabaduljunk a magoktól.
  2. Gyenge tűzre tesszük, belekeverjük a keményítőt, és egyet forralunk rajta. Folyékony édesítőszerrel ízesítjük.

vaníliakrém

  1. A pudingport elkeverjük a cukorral, majd a tejjel simára keverjük, és tűzön állandó keverés mellett besűrítjük.
  2. Langyosan hozzáadjuk a vajat, amivel szintén simára keverjük. Az aromát a végén adjuk hozzá.

továbbá

  1. Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal. Hosszában lefektetünk 5-5-5 tejben megforgatott piskótát, így 3 sor lesz. A két végére egy kettétört piskótát teszünk.
  2. A ribizlizseléből kanállal vékonyan teszünk a piskótákra. Most jön a vaníliás krém, amiből hagyjunk a tetejére is keveset. Erre szintén ribizlizselé kerül. Végül 3-3-3 tejbe mártott piskótával lezárjuk. Ráhajtjuk a kilógó folpackot, és hűtőbe tesszük kicsit megkötni a krémet.
  3. Átfordítjuk egy tálcára, körbekenjük az őzgerincet a félretett vaníliakrémmel, kis zselét teszünk rá, és pár szem ribizlivel kirakjuk. Jó étvágyat!!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2849
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 06.

Ajánló

A pudingot is lehet édesítőszerrel készíteni.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig jó érzés kimenni a kertbe, és a ribizlibokrokról csemegézni a finom szemeket...közben kitaláltam egy sütés nélküli desszertet, hamar a konyhában találtam magam, és megalkottam......és nagyon egyszerű volt!!!  :-))))

Hozzávalók

ribizlizselé

vaníliakrém

továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...