Ribizlivel töltött habkarika
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
50 °C
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 10% Zsír
linzerhez
-
57g finomliszt206 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
1g tejföl1 kcal
habcsókhoz
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
5 kcal
lekvárhoz
-
67g piros ribizli37 kcal
-
2g cukor6 kcal
Összesen
978
kcal
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 10% Zsír
linzerhez
-
170g finomliszt619 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
90g porcukor348 kcal
-
0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
2g tejföl4 kcal
habcsókhoz
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
240g porcukor929 kcal
-
15 kcal
lekvárhoz
-
200g piros ribizli110 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
2935
kcal
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 10% Zsír
linzerhez
-
18.1g finomliszt66 kcal
-
10.7g vaj77 kcal
-
9.6g porcukor37 kcal
-
0 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
4.3g tojássárgája14 kcal
-
0.2g tejföl0 kcal
habcsókhoz
-
8.5g tojásfehérje4 kcal
-
25.6g porcukor99 kcal
-
0.4g étkezési keményítő2 kcal
lekvárhoz
-
21.3g piros ribizli12 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
Összesen
313
kcal
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 166.2 g
-
Cukor 117 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 99.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
978
kcal
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 36.4 g
Zsír
-
Összesen 94.3 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 650 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1010.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 465 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 498.5 g
-
Cukor 350 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 298.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 843 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 381 mg
-
Retinol - A vitamin: 822 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 243 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 561 micro
Összesen
2935
kcal
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 107.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.2 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
313
kcal
Hozzávalók
linzerhez
-
17 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
9 dkg porcukor
-
3 késhegynyi szódabikarbóna
-
2 db tojássárgája
habcsókhoz
-
2 db tojásfehérje
-
24 dkg porcukor
lekvárhoz
-
20 dkg piros ribizli
Elkészítés
linzerhez
- A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a porcukorral elkevert szódabikarbónát, a reszelt citromhéjat és a tojást. Elkezdjük összegyúrni a tésztát. Ha szükségét érezzük, tegyünk bele egy kevéske tejfölt.
- A tésztát cipó alakúra formázzuk, és lisztezett deszkán letakarva pihentetjük legalább fél órát.
- A tésztát vékonyra nyújtjuk, és tetszés szerinti pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki. A maradék tésztacakkokat ismét gyúrjuk, nyújtjuk és szaggatjuk.
- A kis linzerkarikákat előmelegített sütőben nagyon világosra megsütjük. A kihűlt linzereket visszarakosgatjuk a hideg tepsib, és félrerakjuk.
habcsókhoz
- Egy üstbe tesszük a tojásfehérjéket, beleszórjuk a porcukrot, és vízgőz felett elkezdjük habbá verni. Csak addig tartjuk a vízgőz felett, amíg picit forró nem lesz a hab. (ujjpróba)
- Ezután levesszük az üstöt, és a forró félkész tojáshabot kézi robotgép legmagasabb fokozatával stabil, kemény habbá verjük, miközben szórjuk bele az étkezési keményítőt. (kb. 10 perc)
- A habot csillagcsövű habzsákba kanalazzuk, és a sütőlemezen várakozó linzerekre nyomjuk kör alakban. A sütőlemezt langyos sütőbe toljuk, és megszárítjuk a habkarikákat. (kb. 2 óra)
lekvárhoz
- A ribizlit leszemezzük, és villával megtörjük. Hozzáadjuk a pici cukrot, és gyenge tűzön addig rotyogtatjuk, amíg be nem sűrűsödik.
- A kihűlt lekvárral megtöltjük a habkarikák közepét. Ezután már tálalhatjuk is!
- Sütés hőfoka: 50 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 130 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 2209
- Feltöltés dátuma: 2016. július 07.
Ajánló
A ribizlihez adott kevés cukor ellensúlyozza a linzer és a habcsók édes ízét. Lehet készíteni még bármilyen más pikáns ízű lekvárral is, de akkor sokkal édesebb lesz a végeredmény.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
607 recept
Gyerekkoromban sokat nyaraltunk Balatonfenyvesen. A nyaralónk melletti cukrászdában lehetett kapni ezt a finomságot. A fagyi mellé mindig ezt a sütit vettem, azóta is emlékeztem az ízére! A napokban kedves vendégeket vártunk, és úgy gondoltam, ezt készítem el. Ötvöztem receptjeimet. Nagyon finomra sikerült. A különbség csak annyi, hogy a cukrászdai habkarika sokkal nagyobb volt.