r
Nosalty Logó

Ribizlivel töltött habkarika

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Ribizlivel töltött habkarika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
50 °C
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

linzerhez

habcsókhoz

lekvárhoz

Összesen 978 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

linzerhez

habcsókhoz

lekvárhoz

Összesen 2935 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

linzerhez

habcsókhoz

lekvárhoz

Összesen 313 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.2 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 978 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1010.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.5 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 2935 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

linzerhez

habcsókhoz

lekvárhoz

Elkészítés

linzerhez

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a porcukorral elkevert szódabikarbónát, a reszelt citromhéjat és a tojást. Elkezdjük összegyúrni a tésztát. Ha szükségét érezzük, tegyünk bele egy kevéske tejfölt.
  2. A tésztát cipó alakúra formázzuk, és lisztezett deszkán letakarva pihentetjük legalább fél órát.
  3. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és tetszés szerinti pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki. A maradék tésztacakkokat ismét gyúrjuk, nyújtjuk és szaggatjuk.
  4. A kis linzerkarikákat előmelegített sütőben nagyon világosra megsütjük. A kihűlt linzereket visszarakosgatjuk a hideg tepsib, és félrerakjuk.

habcsókhoz

  1. Egy üstbe tesszük a tojásfehérjéket, beleszórjuk a porcukrot, és vízgőz felett elkezdjük habbá verni. Csak addig tartjuk a vízgőz felett, amíg picit forró nem lesz a hab. (ujjpróba)
  2. Ezután levesszük az üstöt, és a forró félkész tojáshabot kézi robotgép legmagasabb fokozatával stabil, kemény habbá verjük, miközben szórjuk bele az étkezési keményítőt. (kb. 10 perc)
  3. A habot csillagcsövű habzsákba kanalazzuk, és a sütőlemezen várakozó linzerekre nyomjuk kör alakban. A sütőlemezt langyos sütőbe toljuk, és megszárítjuk a habkarikákat. (kb. 2 óra)

lekvárhoz

  1. A ribizlit leszemezzük, és villával megtörjük. Hozzáadjuk a pici cukrot, és gyenge tűzön addig rotyogtatjuk, amíg be nem sűrűsödik.
  2. A kihűlt lekvárral megtöltjük a habkarikák közepét. Ezután már tálalhatjuk is!
  • Sütés hőfoka: 50 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 130 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 2209
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 07.

Ajánló

A ribizlihez adott kevés cukor ellensúlyozza a linzer és a habcsók édes ízét. Lehet készíteni még bármilyen más pikáns ízű lekvárral is, de akkor sokkal édesebb lesz a végeredmény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ribizlivel töltött habkarika
Lizinka_ 607 recept

Gyerekkoromban sokat nyaraltunk Balatonfenyvesen. A nyaralónk melletti cukrászdában lehetett kapni ezt a finomságot. A fagyi mellé mindig ezt a sütit vettem, azóta is emlékeztem az ízére! A napokban kedves vendégeket vártunk, és úgy gondoltam, ezt készítem el. Ötvöztem receptjeimet. Nagyon finomra sikerült. A különbség csak annyi, hogy a cukrászdai habkarika sokkal nagyobb volt.

Hozzávalók

linzerhez

habcsókhoz

lekvárhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...