r
Nosalty Logó

Ribizlis őzgerinc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Ribizlis őzgerinc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 389 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1556 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1167.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 389 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4669 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1280 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1862 mg
  • Nátrium
    1274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.8 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    909 micro
Összesen 1556 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    512.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 3 egész tojást a cukorral habzásig verjük, hozzáadjuk a pici sót, a sütőport és a lisztet, végül a hideg tejet. Jó simára keverjük.
  2. Vajjal kikent, liszttel beszórt gerincformába öntjük a fele tésztamennyiséget. Ezt félig megsütjük.
  3. Majd kivesszük, rászórjuk a (mosott, lecsurgatott) ribizlit, a 2-3 ek cukorral megszórjuk, majd kevés morzsával meghintjük. Végül ráöntjük a maradék tésztát.
  4. Világosbarnára sütjük. (Tűpróba!)
  5. Kihűlve a bordáknál szeletelve tálaljuk!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 419
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 30602
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 29.

Ajánló

Egy finom leves vagy főzelék után klassz, gyümölcsös édesség!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű, ízletes gyümölcsös pitét kapunk, benne rejlő ribizliszemekkel.... Aki akarja, tálaláskor megszórhatja porcukorral.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...