r
Nosalty Logó

Ribizlis morzsatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vicikó
Ribizlis morzsatorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

277
Kalória
7.1g
Fehérje
38.8g
Szénhidrátok
11g
Zsír
80.8g
Víz
91.9g
Koleszterin
4g
Rost
19.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    131.9 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7346.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1898 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    3083 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.6 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    969.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1045 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    860 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1018 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1824 micro
Összesen 3333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

  1. Reszeljük le a zsemlét, és áztassuk a tejben 30 percet.
  2. Közben mossuk meg a ribizlit.
  3. Keverjük habosra a vajat a cukorral.
  4. Válasszuk ketté a tojásokat, és a sárgákat adjuk a vajas-cukorhoz.
  5. Tegyük bele a lereszelt citromhéját, a sütőport és a morzsamasszát is.
  6. Verjük fel keményre a tojások fehérjét, és adagokban dolgozzuk bele a tésztába.
  7. Majd óvatosan keverjük el a ribizlit is benne, de pár szemet, fürtöt hagyjunk ki a díszítésre.
  8. Vajazzunk ki egy kerek tortaformát, tegyük bele a tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig.
  9. Ha megsült, hagyjuk még benn a sütőben nyitott ajtónál kb. 10 percet.
  10. Tálaláskor megszórhatjuk (bőven) porcukorral, és díszíthetjük a félretett ribizliszemekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy jó vastag szakácskönyvben találtam a receptet, mely azt írja, hogy ez egy német (sváb) specialitás. Ezt írja: - "János napra  a svábok hazalátogatnak szűkebb hazájukba, és ilyenkor a menü elengedhetetlen része a ribizketorta vagy morzsatorta, ahogy egyesek nevezik. Arrafelé ugyanis János nap táján érik be a ribizli." Ja, amúgy így is hívják a ribizlit - Johannisbeeren. Június 24-e Johannistag, amit összekötnek egyben a nyári napfordulóval is, ami június 21. Tüzeket gyújtanak, ünnepelnek stb...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!