Ribizlis morzsatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
277
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
3333
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 612.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 80.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
277
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85 g
Zsír
-
Összesen 131.9 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7346.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 1898 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 274 mg
-
Foszfor 1837 mg
-
Nátrium 3083 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 465.6 g
-
Cukor 238 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 969.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1045 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 309 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 416 micro
-
Kolin: 860 mg
-
Retinol - A vitamin: 1018 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 333 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1824 micro
Összesen
3333
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 368.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Reszeljük le a zsemlét, és áztassuk a tejben 30 percet.
- Közben mossuk meg a ribizlit.
- Keverjük habosra a vajat a cukorral.
- Válasszuk ketté a tojásokat, és a sárgákat adjuk a vajas-cukorhoz.
- Tegyük bele a lereszelt citromhéját, a sütőport és a morzsamasszát is.
- Verjük fel keményre a tojások fehérjét, és adagokban dolgozzuk bele a tésztába.
- Majd óvatosan keverjük el a ribizlit is benne, de pár szemet, fürtöt hagyjunk ki a díszítésre.
- Vajazzunk ki egy kerek tortaformát, tegyük bele a tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig.
- Ha megsült, hagyjuk még benn a sütőben nyitott ajtónál kb. 10 percet.
- Tálaláskor megszórhatjuk (bőven) porcukorral, és díszíthetjük a félretett ribizliszemekkel.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5634
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.
Ajánló
Ez egy friss, savanykás, üde ízű torta, mely tényleg kitűnően illik a a nyári meleg napokhoz. Én nagyon finom, házi-pékségből származó zsemlemorzsából készítettem. De ha van épp otthon ennyi zsemle, persze lehet reszelgetni is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Vicikó
251 recept
Egy jó vastag szakácskönyvben találtam a receptet, mely azt írja, hogy ez egy német (sváb) specialitás. Ezt írja: - "János napra a svábok hazalátogatnak szűkebb hazájukba, és ilyenkor a menü elengedhetetlen része a ribizketorta vagy morzsatorta, ahogy egyesek nevezik. Arrafelé ugyanis János nap táján érik be a ribizli." Ja, amúgy így is hívják a ribizlit - Johannisbeeren. Június 24-e Johannistag, amit összekötnek egyben a nyári napfordulóval is, ami június 21. Tüzeket gyújtanak, ünnepelnek stb...