r
Nosalty Logó

Ribizlis krémes tekercs

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Ribizlis krémes tekercs
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítő krém

536
Kalória
8g
Fehérje
53.9g
Szénhidrátok
32.5g
Zsír
61g
Víz
179.7g
Koleszterin
1.8g
Rost
35.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítő krém

Összesen 536 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítő krém

Összesen 4294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítő krém

Összesen 258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 536 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    259.7 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2431.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    487.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2348 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    639 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1353 micro
Összesen 4294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Először elkészítjük a díszítőkrémet, majd a piskótatésztát.
  2. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét és a lisztet, az ételfestéket, és simára keverjük.
  3. Nejlon zacskóba töltjük, a sarkát levágjuk, és a tepsibe fektetett sütőpapírra tetszés szerinti mintát rajzolunk vele. (A sütőpapír fonákoldalára előre mintát rajzolhatunk.)
  4. Betesszük hűtőbe, amíg elkészítjük a hagyományos piskóta tésztáját. Ha megvagyunk vele, kivesszük a hűtőből a tepsit, és rásimítjuk a mintára a tésztát.
  5. Előmelegített sütőben 160 fokon megsütjük. Papírostól feltekerjük.
  6. A pudingot a tejben a cukorral, vaníliás cukorral megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük, beledolgozzuk a pudingot, majd beleforgatjuk a gyümölcsöt.
  7. A kihűlt tésztát kitekerjük, közben húzzuk le róla a papírt. A mintánk szépen belesült a piskótába. A krémmel megkenjük, és visszatekerjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon sok helyen láttam már ezt a fajta díszítést, én is kipróbáltam! Mutatós!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!