r
Nosalty Logó

Ribizlis gyümölcs-krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ribizlis gyümölcs-krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4017 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 162 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    150.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1981 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6003.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    1848 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    2075 mg
  • Nátrium
    1643 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540.5 g
  • Cukor
    360 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    856.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1681 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    1634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    733 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2942 micro
Összesen 4017 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a cukrot, és tovább verjük, amíg a cukor el nem olvad, és a hab kemény lesz.
  2. Utána belekeverjük a sárgáját, ezzel is kicsit tovább verjük, és a végén óvatosan hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt nagy gáztepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. Ha megsült, kiborítjuk, óvatosan lehúzzuk a papírt, megfordítjuk, és rárakjuk a megtisztított, lecsepegtetett ribizlit, és a gyümölcs tetejét megszórjuk 1 cs. vaníliás cukorral.
  4. A krémhez 7 dl tejet felteszünk forrni, a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a maradék tejet, összekeverjük, és a felforrt tejet apránként óvatosan hozzákeverjük. Ezt a krémet sűrűre főzzük (forrástól számítva legalább 12 perc).
  5. Amikor már keverés közben látjuk a lábas alját, félrehúzzuk, belekeverjük a 10 dkg margarint, felverjük a tojásfehérjét, ezt is óvatosan belekeverjük a krémbe, és pár percre visszatesszük a gázra, majd hozzáadjuk a 2 cs vaníliás cukrot, ha kész, a gyümölcs tetejére öntjük.
  6. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 34x33
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23420
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a krémest elkészíthetjük még eperrel, málnával, meggyel, szederrel, őszibarackkal, szőlővel és télen még ananász konzervvel is. Az én kedvencem az őszibarackos.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...