Ribizlis gyümölcs-krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
33g tojás42 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
50g piros ribizli27 kcal
A krémhez
-
80g tej45 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
12 kcal
Összesen
402
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
500g piros ribizli274 kcal
A krémhez
-
800g tej448 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
Összesen
4017
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
13.2g tojás17 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
20.1g piros ribizli11 kcal
A krémhez
-
32.1g tej18 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
4g margarin29 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
Összesen
162
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 600.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 85.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 294 micro
Összesen
402
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 117.5 g
Zsír
-
Összesen 150.2 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 1981 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6003.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 233 mg
-
Kálcium 1848 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 2075 mg
-
Nátrium 1643 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 540.5 g
-
Cukor 360 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 856.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1681 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 201 mg
-
D vitamin: 437 micro
-
K vitamin: 149 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 340 micro
-
Kolin: 1634 mg
-
Retinol - A vitamin: 1620 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 733 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2942 micro
Összesen
4017
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
6 evőkanál finomliszt
-
6 ek cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
0.5 kg piros ribizli
A krémhez
-
8 dl tej
-
10 dkg finomliszt
-
5 db tojás
-
20 dkg cukor
-
10 dkg margarin
-
3 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a cukrot, és tovább verjük, amíg a cukor el nem olvad, és a hab kemény lesz.
- Utána belekeverjük a sárgáját, ezzel is kicsit tovább verjük, és a végén óvatosan hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt nagy gáztepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- Ha megsült, kiborítjuk, óvatosan lehúzzuk a papírt, megfordítjuk, és rárakjuk a megtisztított, lecsepegtetett ribizlit, és a gyümölcs tetejét megszórjuk 1 cs. vaníliás cukorral.
- A krémhez 7 dl tejet felteszünk forrni, a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a maradék tejet, összekeverjük, és a felforrt tejet apránként óvatosan hozzákeverjük. Ezt a krémet sűrűre főzzük (forrástól számítva legalább 12 perc).
- Amikor már keverés közben látjuk a lábas alját, félrehúzzuk, belekeverjük a 10 dkg margarint, felverjük a tojásfehérjét, ezt is óvatosan belekeverjük a krémbe, és pár percre visszatesszük a gázra, majd hozzáadjuk a 2 cs vaníliás cukrot, ha kész, a gyümölcs tetejére öntjük.
- Ha kihűlt, hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 34x33
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 23416
- Feltöltés dátuma: 2010. július 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ezt a krémest elkészíthetjük még eperrel, málnával, meggyel, szederrel, őszibarackkal, szőlővel és télen még ananász konzervvel is. Az én kedvencem az őszibarackos.